Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις και πορείες σε όλες τις πόλεις

Αρχίζει από απόψε τα μεσάνυχτα η 24ωρη πανεργατική - πανυπαλληλική πανελλαδική απεργία, που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και την οικονομική πολιτική της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, οι αγρότες σ' όλη τη χώρα ετοιμάζονται για την πιο μαχητική παρουσία στα "μπλόκα της οργής", ενώ σε περιοχές της χώρας συγκροτούνται ενιαίες επιτροπές αγώνα για το συντονισμό των αντιδράσεων εργατών - αγροτών - ΕΒΕ - συνταξιούχων - νεολαίας.

Ο απεργιακός "πυρετός" ανεβαίνει και το προεδρείο της ΓΣΕΕ, σε συνέντευξη Τύπου χτες, εκτίμησε ότι η κινητοποίηση θα είναι ολόπλευρα επιτυχημένη. Το λεκανοπέδιο της Αττικής θα μείνει όλη μέρα αύριο χωρίς αστικές συγκοινωνίες, ενώ δε θα κινηθούν επίσης τα τρένα του ΟΣΕ, τα πλοία απ' όλα τα λιμάνια της Αττικής.Ακινητοποιημένα από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι θα μείνουν τα αεροπλάνα.Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία,ενώ αναμένεται να παραλύσουν οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και οι υπηρεσίες.

Συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και πορείες έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις πόλεις. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.

"Παρούσα" στους αγώνες η εκπαιδευτική κοινότητα. Σήμερα αρχίζει η 48ωρη απεργία των δασκάλων.Η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε τη συμμετοχή των καθηγητών στην κινητοποίηση της Πέμπτης, ενώ στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση καλούν φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι.


ΣΕΛ.  6   -   10

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ