Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο πανικός των κυβερνώντων

Είδαν οι φωστήρες της κυβερνητικής προπαγάνδας, ότι το παραμύθι πως θα πληρώσουν "οι έχοντες και κατέχοντες" δεν το πιστεύουν ούτε τα μικρά παιδιά - δραχμή δεν πρόκειται, αποδεδειγμένα πλέον, να συνεισφέρει η οικονομική ολιγαρχία για τη "νέα Μεγάλη Ιδέα" του Κ. Σημίτη - και έσπευσαν να το "εμπλουτίσουν" με άλλα ψέματα και απάτες.

Ετσι ο φιλοκυβερνητικός Τύπος και τα ΜΜΕ ανέλαβαν να παρουσιάσουν την απάτη με τα, δήθεν, φτηνά μεταχειρισμένα καταλυτικά ΙΧ, τα οποία θα αποκτήσουν ...εύκολα "οι μη έχοντες ρόδα", όπως έγραφε η "Ελευθεροτυπία". Παράλληλα, προβάλλεται ως φιλολαϊκό μέτρο το ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες θα φορολογηθούν, με το επαχθές σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων, αλλά με τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν πριν δυο χρόνια. Και την όλη προπαγανδιστική επιχείρηση έρχεται να στηρίξει το χιλιοπαιγμένο θέατρο περί δημοσιοποίησης λίστας φοροφυγάδων, έτσι για να ικανοποιηθεί το "κοινό περί δικαίου αίσθημα".

Ολα αυτά, τις παραμονές του παλλαϊκού ξεσηκωμού της Πέμπτης και τους αποφασιστικούς λαϊκούς αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Ματαιοπονούν όμως. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι ΕΒΕ, η νεολαία δεν μπορούν να πάνε άλλο πίσω, ούτε να προσφερθούν εθελοντικά ως "πρόβατα επί σφαγή" στο θυσιαστήριο του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ