Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ανεξέλεγκτο μονοπώλιο η εταιρία ελέγχου τηλεθέασης

Πολλά ενδιαφέροντα για τη δράση της γνωστής εταιρίας μέτρησης τηλεθέασης, ως το εργαλείο του μεγάλου παιχνιδιού που παίζεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ακούστηκαν χτες σε μια επιτροπή της Βουλής. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Γ. Δημαράς, μιλώντας χτες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είπε ότι η εταιρία τηλεθέασης είναι μονοπώλιο που ξεκίνησε πριν εφτά χρόνια με μετοχικό κεφάλαιο 10 εκατομμυρίων και σε τέσσερα χρόνια αποκόμισε κέρδη ενός δισεκατομμυρίου. "Ποιος πολιτικός, ποια κυβέρνηση, ποιος πρόεδρος ΕΣΗΕΑ, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών γνωρίζει πώς λειτουργεί ο έλεγχος της τηλεθέασης που ενισχύει το Μέσο στο οποίο δίνει τις ακροαματικότητες", τόνισε ο βουλευτής, θυμίζοντας ότι ανάλογα με τις ακροαματικότητες μοιράζεται η πίτα των διαφημίσεων που το 1995 ήταν συνολικά 500 δισεκατομμύρια δρχ. Καταλήγοντας πρότεινε να ελεγχθεί από την Επιτροπή η συγκεκριμένη εταιρία.

Τελικά αποφασίστηκε να κληθεί στην Επιτροπή εκπρόσωπος της εταιρίας. Θα κληθούν επίσης εκπρόσωπος του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, της ΕΣΗΕΑ, της ΕΙΗΕΑ, των διαφημιστών, των διαφημιζομένων και των γραφείων δημοσκοπήσεων που περιλαμβάνονταν στην αρχική πρόταση του Γ. Καψή.

Ο Γ. Καψής δεσμεύτηκε ακόμα να γίνουν γνωστά στην Επιτροπή τα ονόματα όσων κατέχουν μετοχές εταιριών ανάληψης Δημοσίων Εργων. Το θέμα τέθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννη,που είπε ότι όταν ζήτησε σχετικά στοιχεία από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου, η απάντηση που πήρε ήταν ότι μπορούν να δοθούν μόνο σε εκπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Σοβαρές αμφιβολίες για το αποτέλεσμα της εξέτασης εκπροσώπου των διαφημιζόμενων εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Οικονόμου,λέγοντας ότι ο χώρος καταδυναστεύεται και εκπροσωπείται από ξένη πολυεθνική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ