Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Συγκεντρώσεις σ' όλες τις πόλεις

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Με συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις συνοδεύουν οι εργαζόμενοι της Στερεάς- Εύβοιας τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη.

Θλιβερή εξαίρεση αποτελεί η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας,του κατ' εξοχήν νομού της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας. Ετσι, την ευθύνη της διοργάνωσης συγκέντρωσης στις 10 πμ, έξω από το Εργατικό Κέντρο, ανέλαβε η Ενωση Τεχνιτών Οικοδόμων και Επιτροπή Αγώνα συνδικαλιστών από διάφορους εργασιακούς χώρους, που καλούν τους εργαζόμενους και τα πρωτοβάθμια σωματεία "στην αντιλαϊκή πολιτική ν' απαντήσουν με τον ενωμένο αγώνα". Την ίδια μέρα η πλειοψηφία τουΕΚ Εύβοιας διοργανώνει "φιέστα" για τα 50χρονα του ΕΚ. "Αντί να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, προτιμούν να μετατρέψουν την 24ωρη απεργία σε φιέστα με επίσημους και εργατοπατέρες", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή ΕΣΑΚ και σημειώνει ότι η καλύτερη τιμή για τα 50χρονα του ΕΚ, είναι η μαζική συμμετοχή και παρουσία των εργαζομένων στη συγκέντρωση και την απεργία.

- Συγκέντρωση και συλλαλητήριο διοργανώνει στις 10 το πρωί της Πέμπτης το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς έξω από το Εργατικό Κέντρο, ενώ μια ώρα αργότερα οι αγρότες με τα "τρακτέρ της οργής" θα συγκεντρωθούν στη διασταύρωση του Αη - Γιάννη.

- Στη Θήβα ήδη εμφανίζονται τα πρώτα σπέρματα της λαϊκομετωπικής αντεπίθεσης και τη διοργάνωση της συγκέντρωσης, που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης,ανέλαβαν από κοινού το Εργατικό Κέντρο Θήβας,η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, η Ομοσπονδία ΕΒΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος και θα συνοδεύεται με 2ωρο κλείσιμο των καταστημάτων.

- Στη Λαμία η συγκέντρωση θα γίνει από το Εργατικό Κέντρο στις 10 πμ στην πλατεία Διάκου.

- Στην Αμφισσα,συγκέντρωση διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ