Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Να δώσουμε τη δική μας απάντηση"

Σε συγκέντρωση εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ μίλησε ο γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος. Πυκνώνουν οι περιοδείες στους χώρους δουλιάς

Εντείνονται οι περιοδείες των συνδικαλιστικών στελεχών σε χώρους δουλιάς λίγες ώρες πριν την 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία, προκειμένου όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι να δώσουν το "παρών" στον αγώνα.

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος, μίλησε χτες σε συγκέντρωση εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ.

Ο Γ. Μαυρίκος υπογράμμισε την αξία της καθολικής συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία, τονίζοντας ότι "θέλουν πολλοί η απεργία αυτή να έχει τα χαρακτηριστικά "βαλβίδας" εκτόνωσης. Για να το αποτρέψουμε αυτό, χρειάζεται να δώσουμε με την παρουσία μας και τα αιτήματά μας, στην απεργία και τις συγκεντρώσεις, τέτοια δυναμική, που να προκύπτει η ανάγκη και η απαίτηση να κλιμακωθεί αυτός ο αγώνας".

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ σημείωσε επίσης ότι "ο ενωμένος αγώνας των εργαζομένων, της εργατικής τάξης, η ένταση και η οξύτητα αυτού του ταξικού αγώνα, είναι προϋπόθεση για να έχουμε αποτελέσματα", καθώς και ότι απαιτείται "ρήξη με τις επιλογές των Βρυξελλών, με τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί και με τις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου".

Επιμένοντας στην ανάγκη της μαζικής και δυναμικής απεργιακής συμμετοχής, υπογράμμισε: "Πρέπει να δώσουμε ως εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα τη δική μας απάντηση, να προβάλλουμε τα δικά μας αιτήματα, να απαιτήσουμε τις δικές μας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό λαό και τη χώρα μας".

"Αν σήμερα έχουμε συντάξεις - συνέχισε ο Γ. Μαυρίκος - επιδόματα, Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και άλλες κατακτήσεις, δεν είναι αποτέλεσμα καμίας πονόψυχης κυβέρνησης, αλλά των διεκδικήσεων και των αγώνων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος".

Πρόσθεσε επίσης ότι πρέπει με την απεργία να δοθούν πολλά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, ότι απαιτούνται ουσιαστικές αυξήσεις, μια και δεν μπορεί σήμερα να "υπάρξει κατώτερο μεροκάματο κάτω από 7.000 δρχ.".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, Φ. Θωμάς,σημείωσε ότι η Ομοσπονδία καλύπτεται από το γενικό απεργιακό πλαίσιο της ΓΣΕΕ, αλλά θέτει και το ζήτημα της εξυγίανσης και ανάπτυξης του Ταχυδρομείου. Για την απεργία τόνισε ότι στρέφεται "ενάντια στην εισοδηματική πολιτική, ενάντια στον προϋπολογισμό και την πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας για τη διασφάλιση του εισοδήματος των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ