Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η θέση όλων στον αγώνα
  • Περιοδεία συνδικαλιστών σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας
  • Αφόρητες πιέσεις στους συμβασιούχους και τους ""εξτρατζήδες""

"Πώς να απεργήσουν οι συμβασιούχοι και οι "εξτρατζήδες";".Ηταν η ερώτηση που απηύθυναν κατά κύριο λόγο εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία "Λίδρα Μάριοτ" και "Ιντερκοντινένταλ",στον Χ. Κατσώτη, γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, και Π. Κατσίκα, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, που περιόδευσαν χτες στους χώρους, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για την αυριανή 24ωρη πανελλαδική - πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και καλώντας τους να συμμετάσχουν.

Εύλογη η ερώτηση και αποκαλυπτική του μεγέθους της πίεσης και της τρομοκρατίας που ασκείται στους εργαζόμενους, μέσα από την εφαρμογή "ελαστικών" σχέσεων εργασίας, σημείωσαν οι συνδικαλιστές. Ωστόσο, κάλεσαν τους εργαζόμενους να αγνοήσουν τις απειλές και την τρομοκρατία και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία, επισημαίνοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους με αυτές τις εργασιακές σχέσεις και να στείλουν μήνυμα αντίστασης στην πολιτική της λιτότητας και της αφαίρεσης των δικαιωμάτων τους.

Ο γγ της ομοσπονδίας τόνισε ακόμα: "Ο προϋπολογισμός που θα κατατεθεί μας αφορά όλους, γιατί έρχεται να πάρει από τους μη αντέχοντες και όχι από τους έχοντες και κατέχοντες.Εμείς θα πληρώσουμε την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, αφού περικόπτουν κι αυτές τις δαπάνες. Από τη μαζικότητα αυτής της απεργίας εξαρτάται η προοπτική των κινητοποιήσεων. Πρέπει να αντισταθούμε στα μέτρα που τα ονομάζουν "αναγκαία" και που οδηγούν σε απόγνωση το σύνολο του λαού. Ας μην είμαστε παθητικοί θεατές των εξελίξεων που αφορούν τη ζωή μας. Η θέση μας είναι στους αγώνες, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και για να επιβάλουμε άλλους δρόμους, που θα μας οδηγήσουν στην αξιοπρεπή διαβίωση".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη στις 9 Γενάρη για την οργάνωση του απεργιακού αγώνα (2019-12-25 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο (2017-10-10 00:00:00.0)
Πανελλαδική απεργία αύριο και μεθαύριο (2011-09-27 00:00:00.0)
Ολοι στην 48ωρη απεργία (2006-04-05 00:00:00.0)
Πανελλαδικό απεργιακό προσκλητήριο (1996-11-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ