Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Στις πλατείες με τρακτέρ

Οι αγρότες του Κιλκίς, του Εβρου και της Ημαθίας μπαίνουν στον αγώνα μαζί με τους συναδέλφους τους των άλλων περιοχών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Πυρετωδώς προετοιμάζονται οι αγρότες στη Μακεδονία και τη Θράκη για τα αυριανά συλλαλητήρια. Η αγανάκτηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων μπήκε στο δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα για την ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ. Ηδη, τα προεόρτια ξεκίνησαν στη Θράκη. Μαζί με τη μεγαλειώδη κινητοποίηση των αγροτών στην Κομοτηνής, χτες και οι αγρότες του Εβρου προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου έξω από τα συνεταιριστικά εκκοκκιστήρια στον Προβατώνα, απαιτώντας από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις, ώστε να αρχίσει πάλι η παράδοση του βαμβακιού που σταμάτησε με την απεργία των γεωπόνων του Οργανισμού Βάμβακος.

Στον Εβρο, στο Κιλκίς και την Ημαθία, αύριο στις 11 το πρωί, οι αγρότες με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα αναμένεται να "καταλάβουν" δρόμους και πλατείες, διεκδικώντας την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής που τους οδηγεί σε αφανισμό. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να προχωρήσουν και σε αποκλεισμούς δρόμων και να δώσουν συνέχεια στην κινητοποίησή τους παραπέρα. Στην Ημαθία, οι αγρότες θα συγκεντρωθούν, από το πρωί, στα κεφαλοχώρια του νομού και από εκεί με τα μηχανήματά τους θα κατευθυνθούν προς τη Νομαρχία. Στον Εβρο, οι αγρότες, με απόφαση των τριών Ομοσπονδιών του νομού, θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις σε τρεις περιοχές: Στην πλατεία της Ορεστιάδας, στην πλατεία Σουφλίου και μπροστά στο Δημαρχείο Φερών.

Στο Κιλκίς, το "αγωνιστικό ραντεβού" έχει δοθεί μπροστά στη Νομαρχία, που θα πραγματοποιηθεί και συμβολικός αποκλεισμός της. Ο Εμπορικός Σύλλογος και το Εργατικό Κέντρο της πόλης πήραν απόφαση συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι μετά τη δική τους απεργιακή συγκέντρωση θα κατευθυνθούν με πορεία για να ανταμώσουν με τους αγρότες έξω από τη Νομαρχία.

Αγωνιστική διάθεση επικρατεί και στους άλλους νομούς της Μακεδονίας. Ομως μέχρι στιγμής οι συνδικαλιστικές ηγεσίες καταφέρνουν να συγκρατούν την αγανάκτηση των αγροτών, που αργά ή γρήγορα θα ξεχειλίσει. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της χτεσινής σύσκεψης στα Κύμινα Θεσσαλονίκης, που έγινε παρουσία βουλευτών και συνδικαλιστικών παραγόντων και, τελικά, παρά τη διάθεση των αγροτών για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, δε στάθηκε δυνατό να παρθεί συγκεκριμένη απόφαση, με υπαιτιότητα των εκπροσώπων συνεταιρισμών και κοινοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ