Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επιχορήγηση προς ... άπορους εφοπλιστές

Προφανώς, η κυβέρνηση, όταν τόσα χρόνια μίλαγε για φορολογική δικαιοσύνη, χλεύαζε ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό. Ο χλευασμός και το θράσος αποδεικνύονται περίτρανα και από το κείμενο των χτεσινών ανακοινώσεων, σε πολλά σημεία, αλλά εκείνο που αναφέρεται στη "φορολογία" των πλοίων ξεφεύγει από κάθε φαντασία.

Παραθέτουμε ολόκληρη την παράγραφο, η οποία αποδεικνύει για ποιο φορολογικό σύστημα γίνεται λόγος και ποιες είναι οι βαθύτερες αιτίες που τα δημοσιονομικά έφτασαν στο σημείο που βρίσκονται σήμερα: "Δεδομένου -σημειώνεται- ότι οι φορολογικοί συντελεστές κατά κόρον ολικής χωρητικότητας έχουν καθοριστεί και ισχύουν από το έτος 1975, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει αναπροσαρμογή αυτών,με συνέπεια τα ποσά που εισπράττονται από τη φορολόγηση των πλοίων της δεύτερης κατηγορίας να μην καλύπτουν ούτε το κόστος βεβαίωσης,κρίνεται αναγκαία η αναπροσαρμογή των συντελεστών φορολογίας στα ποσά ...κλπ.".

Με δυο λόγια, οι φόροι που πλήρωναν τόσα χρόνια οι εφοπλιστές δεν κάλυπταν καν το κόστος λειτουργίας της υπηρεσίας που κατέγραφε τους φόρους. Χρειάζονται σχόλια;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ