Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μικροπαραταξιακά "μαγειρέματα"

Με παρέμβαση στελεχών του ΕΚ Βόλου, αναβλήθηκαν οι αρχαιρεσίες του Σωματείου Κλωστοϋφαντουργών Βόλου. Μεθοδεύσεις ενόψει του συνεδρίου της Ομοσπονδίας εργαζομένων στους κλάδους ένδυσης

Μετά από παρέμβαση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Βόλου - παρέμβαση που έχει να κάνει με μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες ενόψει του συνεδρίου της Ομοσπονδίας εργαζομένων στους κλάδους ένδυσης - αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες για σήμερα εκλογές στο Σωματείο Κλωστοϋφαντουργών Βόλου.

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου και εκλέχτηκε η Εφορευτική Επιτροπή για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας διοίκησης, καθώς και αντιπροσώπων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας (7 και 8 του Δεκέμβρη). Προχτές έληγε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές. Με παρέμβαση, όμως, στελεχών του Εργατικού Κέντρου και με το πρόσχημα ότι δεν ήταν σωστές οι καταστάσεις μητρώου μελών, αναβλήθηκαν τελικά οι εκλογές για την ερχόμενη Δευτέρα, με αποτέλεσμα οι αντιπρόσωποι που θα εκλεγούν να μην μπορούν να συμμετέχουν στο συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Απώτερος στόχος της φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας είναι η ακύρωση και της Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου να μπορέσουν να εγγραφούν στο σωματείο και να έχουν δικαίωμα ψήφου ομάδα "ημετέρων" από το Σωματείο της "Βαμβακουργίας Βόλου". Και αυτό, όταν με ευθύνη των ίδιων παρατάξεων δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκλογές για νέο ΔΣ στο σωματείο της "Βαμβακουργίας", η θητεία του οποίου έχει λήξει από την 1η Νοέμβρη!

Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις πριν 15 μέρες, η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου είχε επίσης παρέμβει προκειμένου να μην εγκριθεί το νέο Καταστατικό του Σωματείου Δέρματος, ώστε να συμπεριλάβει στις τάξεις του και τους εργαζόμενους στην κλωστοϋφαντουργία και τον ιματισμό.

Οπως θα πει, ο Θ. Ευθυμίου,πρόεδρος της Ομοσπονδίας, "η διαφαινόμενη άνοδος της ΕΣΑΚ έχει "ενοχλήσει". Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝ, προσπαθούν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα και με διάφορες μεθοδεύσεις να ανακόψουν την άνοδο της ΕΣΑΚ και να επηρεάσουν έτσι και τα αποτελέσματα του συνεδρίου της Ομοσπονδίας. Αυτό το στόχο υπηρετούν τόσο η προηγούμενη παρέμβαση στο δικαστήριο για τη μη διεύρυνση του σωματείου δέρματος, όσο και η χτεσινή στο σωματείο κλωστοϋφαντουργών, της ηγεσίας του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Δεν πρόκειται να τα καταφέρουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ