Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Οι προσφυγές εκκρεμούν, η καταστροφή συνεχίζεται

Με τις... ευλογίες των αρμόδιων κρατικών αρχών συνεχίζει ανενόχλητος ο μεγαλοεκδότης Χρήστος Λαμπράκης το έργο καταστροφής του Πάρκου Ελευθερίας, δημιουργώντας σε μεγάλο βαθμό μη αναστρέψιμες καταστάσεις. Η πρόκληση αυτή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, γιατί η καταστροφή συνεχίζεται παρότι εκκρεμούν ακόμα δύο προσφυγές της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, μετά την παραίτηση του προέδρου του εφταμελούς σύνθεσης Ε Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), κ. Τζιβελεκάκη, που είχε αναλάβει την εκδίκαση της προσφυγής κατά του Διατάγματος Λαλιώτη,ορίστηκε νέα δικάσιμος με, επίσης, νέα σύνθεση για τις 15.1.1997. Στο μεταξύ εκκρεμεί ή μάλλον καθυστερεί αδικαιολόγητα και η εκδίκαση της προσφυγής της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της οικοδομικής άδειας που έλαβε από τη νομαρχία ο Χρ. Λαμπράκης για να τσιμεντοποιήσει το Πάρκο Ελευθερίας. "Μετά απ' αυτά θεωρούμε απαράδεκτο να συνεχίζονται παράνομα τα έργα καταστροφής του Πάρκου Ελευθερίας", τονίζει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή.

Παράλληλα, καταλογίζει τεράστιες ευθύνες στο νομάρχη Αθηνών, κ. Ευσταθιάδη, ο οποίος είχε δεσμευτεί στις 12 Νοέμβρη 1996 στη Νομαρχιακή Επιτροπή Περιβάλλοντος - ενώπιον εκπροσώπων φορέων και του Τύπου - ότι θα συγκαλέσει άμεσα το Νομαρχιακό Συμβούλιο για να συζητηθεί η ανάκληση της οικοδομικής άδειας, όπως έχει ζητήσει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων. "Ομως ούτε το Νομαρχιακό Συμβούλιο έχει συγκαλέσει, αλλά ούτε και έχει αναστείλει προσωρινά την άδεια, όπως είχε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να κάνει. Οι ευθύνες του Νομάρχη είναι βαρύτατες", υπογραμμίζει η Συντονιστική Επιτροπή.Βαρύτατες ευθύνες, όμως, καταλογίζει και στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, στον οποίο εκκρεμεί επίσης προσφυγή του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων κατά της άδειας και καθυστερεί να την εξετάσει "ώστε να απορριφθεί εμμέσως διά της σιωπής", όπως έκανε και ο περιφερειάρχης κ. Μιχαλόπουλος. "Ομως θα πρέπει να γνωρίζουν οι συνυπεύθυνοι της καταστροφής και συνήγοροι του Χρ. Λαμπράκη ότι με παρανομίες και ανηθικότητες δε θα μπορέσουν να πετύχουν τον ευτελή σκοπό τους. Η νομιμότητα και ο σεβασμός της φύσης γρήγορα θα κερδίσουν", καταλήγει η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ