Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρώτη μονογραφία

Την πρώτη μονογραφία για το έργο ενός μεγάλου ζωγράφου, του Γιώργου Μπουζιάνη,αποτελεί το βιβλίο του Δημήτρη Δεληγιάννη, "Γιώργος Μπουζιάνης",που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Αδάμ".

"Ενα βιβλίο τεκμηριωμένο από κάθε άποψη", τόνισε χαρακτηριστικά στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στη Φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ Μ. Παπανικολάου."Στην έκδοση αυτή συγκεντρώνονται πολλά και αντιπροσωπευτικά έργα από κάθε καλλιτεχνική φάση, ελαιογραφίες, υδατογραφίες και σχέδια. Η θεματική ταξινόμηση των έργων, η χρονολογική σειρά παρουσίασης, καθώς και η άψογα τυποτεχνικά απόδοσή τους, βοηθάει τον αναγνώστη να συλλάβει τη ζωγραφική του Μπουζιάνη, σε διαφορετικές φάσεις, διακρίνοντας και τους μεγάλους σταθμούς της πορείας του. Μπορούμε να διακρίνουμε το γερμανικό εξπρεσιονισμό στα πρώτα του έργα, τα ιμπρεσιονιστικά γνωρίσματα στις ακουαρέλες του Παρισιού, καθώς και μία αλληλοσυγκρουόμενη ενότητα έργων, κυρίως πορτρέτα, της ύστερης περιόδου".

"Ο Γ. Μπουζιάνης έμεινε μεμονωμένη μονάδα στην εποχή του και μαθητές του εντοπίζονται μεταπολεμικά. Το έργο του, ορόσημο στην ελληνική ιστορία τέχνης, είναι σημείο αναφοράς όταν εντοπίζεται η αφαίρεση".

Σημειώνουμε ότι στο πλαίσιο της έκδοσης και ως συμβολική ανταπόδοση στην προσφορά του μεγάλου ζωγράφου, θα εκτεθούν έργα του στην γκαλερί "Αδάμ" (Νεοφύτου Βάμβα 5), μέχρι την 1η Δεκεμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ