Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απαιτείται ανάπτυξη της ΕΡΤ

Συνέδριο με αιχμές κατά του προέδρου, Π. Παναγιώτου

Ορατή και στο 13ο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ έγινε η ριζική διαφωνία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων με το σχέδιο μεταρρύθμισης της κυβέρνησης και του προέδρου της ΕΡΤ, Παναγιώτη Παναγιώτου. Μέσα από την εισήγηση του Γιώργου Μαγγανιά, γενικού γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ, αλλά και μέσα από τη χτεσινή "ομόφωνη απόφαση", που εκδόθηκε με τη λήξη του 13ου τακτικού Συνεδρίου, η σύγκρουση των δύο πλευρών είναι, όπως φαίνεται, αναπόφευκτη.

Στην εισήγηση του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ επιχειρείται κριτική στις τελευταίες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες παρότι έχουν διατυπώσει ένα "κατ' αρχήν θετικό πολιτικό πλαίσιο προγραμματικών θέσεων" για την ΕΡΤ, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχουν "συνοδευτεί και με αντίστοιχες πολιτικές δράσεις". Η ΠΟΣΠΕΡΤ βάλλει κατά των κυβερνητικών επιλογών σε "κρίσιμες" θέσεις της ΕΡΤ, ενώ τα "βέλη" ουσιαστικά ρίχνονται κατά του προέδρου της ΕΡΤ. Το αποτέλεσμα αυτών των επιλογών, όπως αναφέρει στην εισήγησή του ο Γ. Μαγγανιάς, έχει αποδειχθεί "ζημιογόνο για την ΕΡΤ".

Η υιοθέτηση από την πλευρά της κυβέρνησης "μεγαλεπήβολων σχεδίων" των διοικήσεων, που η ίδια τοποθέτησε, αποτέλεσε τη "βασική αιτία της μέχρι σήμερα αποτυχίας". Η ΠΟΣΠΕΡΤ θεωρεί ότι το πρόβλημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι κατ' εξοχήν πολιτικό θέμα και δεν "αντιμετωπίζεται με οργανογράμματα και μονολιθικές θεματικές αναδιαρθρώσεις διαφόρων μαθητευόμενων "μάγων"". Κατά του προέδρου της ΕΡΤ "κινείται" και η χτεσινή ομόφωνη ανακοίνωση του συνεδρίου, η οποία κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για το "μειωτικό ύφος με το οποίο ο πρόεδρος της ΕΡΤ αντιμετώπισε τους εργαζόμενους".

Στο ψήφισμα του συνεδρίου γίνεται αναφορά στις εξελίξεις στα ΜΜΕ και επισημαίνεται ότι η επικράτηση ολιγοπωλιακών συμφερόντων και η επιδίωξη ελέγχου της κοινής γνώμης, με "εκμετάλλευση της εξουσιαστικής δύναμής τους, προς όφελος των συμφερόντων των ιδιοκτητών τους", κάνουν επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει προστασία του πολίτη και της κοινωνίας, κάτι που μόνο ο δημόσιος φορέας μπορεί να εγγυηθεί.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, να εντείνουν τον αγώνα τους για την ανάπτυξη και το δημοκρατικό εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ, για την ενίσχυση του ρόλου του ΕΣΡ, "ώστε να μπει φραγμός στην ανεξέλεγκτη χρήσηραδιοσυχνοτήτων". Αποφάσισαν, επίσης, να εντείνουν τον αγώνα τους και για τη δημιουργία ανεξάρτητου φορέα για τις μετρήσεις της τηλεθέασης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τον πρόεδρο της ΕΡΤ (2009-08-25 00:00:00.0)
Εξελέγη το νέο ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ (2007-11-30 00:00:00.0)
«Αποδοκιμάστηκε» η ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ (2007-11-08 00:00:00.0)
Η ΠΟΣΠΕΡΤ στο 17ο Συνέδριό της (1999-12-07 00:00:00.0)
"Ανοίγει" το 15ο Συνέδριο (1997-11-18 00:00:00.0)
Κοινή δράση για την ΕΡΤ (1997-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ