Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Κρυφή κάμερα"... πέντε εκατ.

H "κρυφή κάμερα" του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, "κόστισε" στον ΣΚΑΪ πρόστιμο 5.000.000 δρχ. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με χτεσινή απόφασή του, επέβαλε στον ΣΚΑΪ πρόστιμο πέντε εκατομμυρίων, ενώ για τον ΑΝΤΕΝΝΑ και τον "Πρωινό καφέ", την ποινή της σύστασης και της προειδοποίησης.

Το ΕΣΡ, στη χτεσινή του συνεδρίαση, συζήτησε διεξοδικά - όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης - το θέμα της παράβασης των κωδίκων δεοντολογίας,από τον ΑΝΤΕΝΝΑ και την εκπομπή "Πρωινός καφές" της 28ης Οκτωβρίου 1996. Ο "Πρωινός καφές" ανήμερα της εθνικής επετείου, γυρίστηκε πάνω στο θωρηκτό "Αβέρωφ". Το ΕΣΡ στην απόφασή του τονίζει "ομόφωνα" ότι επιβάλλεται να "επιδεικνύεται σεβασμός και ευαισθησία" στις εθνικές επετειακές εκπομπές και ιδιαίτερα όταν "αναφέρονται, όπως η προκείμενη, σε σύμβολα και μνημεία της εθνικής μας ιστορίας". Οι εκπομπές αυτές, οφείλουν να προσαρμόζονται στην "εθνική εμβέλεια και παράδοση του τόπου και να μη συμβαίνει σε καμία περίπτωση το αντίθετο". Το αιτιολογικό του ΕΣΡ για την προειδοποίηση και σύσταση και όχι για χρηματικό πρόστιμο, είναι ότι η εκπομπή πραγματοποιήθηκε μετά από άδεια του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Τρία μέλη του ΕΣΡ ψήφισαν για την επιβολή προστίμου. Το ΕΣΡ, υπογραμμίζει επίσης, ότι "οποιαδήποτε επανάληψη παρόμοιων φαινομένων" από τηλεοπτικούς σταθμούς, θ' αντιμετωπισθεί με "εξαιρετική αυστηρότητα".

"Τακτική φασιστικής "δεοντολογίας"", θυμίζει, η "κρυφή κάμερα". Το χαρακτηρισμό αυτό κάνει στην ανακοίνωσή του, για τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, το ΕΣΡ. "Ομόφωνα και κάθετα" καταδικάζει χωρίς κανένα ελαφρυντικό τη χρησιμοποίηση της "κρυφής κάμερας", από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τα ναρκωτικά "Κίτρινος τύπος" και "Ζούγκλα". Η επανάληψη ανάλογης "μεθόδου" από τηλεοπτικούς σταθμούς θ' αντιμετωπισθεί από το ΕΣΡ με "αμείλικτη αυστηρότητα". Κατά πλειοψηφία το ΕΣΡ, επέβαλε στον ΣΚΑΪ το πρόστιμο. Το ΕΣΡ, όμως εκτιμά, ότι οι δύο εκπομπές για τα ναρκωτικά "αποτέλεσαν συμβολή στο όλο κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών".

Το ΕΣΡ χτες συζήτησε επίσης, τη μεταβίβαση μετοχών της "Ξένια Ραδιοφωνικής και Τηλεοπτικής ΑΕ", στην οποία ανήκει το SEVEN X. Εξηγήσεις έδωσαν ο διευθυντής του σταθμού Ρ. Μορώνης και ένας από τους νέους μετόχους, ο Θ. Κατσιγιάννης. Το ΕΣΡ θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίασή του, για το αν ή όχι εγκρίνει τη μεταβίβαση των μετοχών σε "νέους" ιδιοκτήτες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ποδαρικό» με πρόστιμα και στη... ΝΕΤ (2008-01-09 00:00:00.0)
«Παρέκαμψαν» τις προεκλογικές εκπομπές (2006-10-11 00:00:00.0)
Η χρονιά «έκλεισε» με πρόστιμα (2004-12-22 00:00:00.0)
Ανάκληση της άδειας του NEW (1997-03-05 00:00:00.0)
Ριάλιτι και "συνεργασία" στο ΕΣΡ (1997-02-25 00:00:00.0)
Τα "ριάλιτι σόου" στο ΕΣΡ (1997-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ