Πέμπτη 28 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Μαζική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική
  • Απεργούν σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές και συμμετέχουν στην πανεργατική κινητοποίηση
  • Συγκέντρωση φοιτητών, σπουδαστών και μαθητών στις 10 π.μ. στα Προπύλαια

Φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές συντονίζουν σήμερα τον αγώνα τους με αυτόν των άλλων εργαζομένων, με στόχο να απαντήσουν δυναμικά στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης και να διεκδικήσουν αύξηση των δαπανών στο 15% και αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Το "παρών" στο συλλαλητήριο θα δώσουν οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί στο πλαίσιο και της απεργίας του κλάδου, ενώ η ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Η προσυγκέντρωση των καθηγητών είναι στις 10.00 π.μ. στην οδό Βερανζέρου και Κάνιγγος.

Στην Αθήνα, οι φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετέχουν στην κινητοποίηση και το ΚΣ της ΕΣΕΕ καλούν τους φοιτητές και τους σπουδαστές σε προσυγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στα Προπύλαια. Σχετική απόφαση έχουν πάρει οι σπουδαστικοί σύλλογοι της ΣΕΛΕΤΕ και της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ Αθήνας, ΣΤΕΦ Πειραιά και το ΔΣ της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του ΤΕΙ Αθήνας και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Παντείου Πανεπιστημίου και του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθήνας. Στη Θεσσαλονίκη, απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχουν πάρει οι φοιτητικοί σύλλογοι του Παιδαγωγικού Τμήματος, του Φυσικού και του Οικονομικού, Εικαστικού Τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών, καθώς και ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 11.00 π.μ. στην Καμάρα και θα πορευτούν στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Επίσης, οι Σύλλογοι του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του ΤΕΙ Αρτας, του Βιολογικού Πάτρας, ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Χαλκίδας, ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Ηρακλείου και ο Σύλλογος του ΤΕΙ Καρδίτσας.

Οι μαθητές

Στην Αθήνα, απόφαση έχουν πάρει το 1ο και 4ο ΓΕΛ Πετρούπολης, το 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, το Κλασικό Λύκειο Περιστερίου, 1ο ΓΕΛ Περιστερίου, 1ο και 2ο ΤΕΛ Αιγάλεω, ΓΕΛ Υμηττού, 4ο ΤΕΛ Χαλανδρίου, 1ο ΓΕΛ Χολαργού, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 5ο ΓΕΛ Αιγάλεω και του 3ου ΓΕΛ Βύρωνα καθώς και οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων της Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη, απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση έχει πάρει το 1ο Λύκειο Μαλακοπής και στην Πάτρα, η Επιτροπή Μαθητών του Πολυκλαδικού Λυκείου καλεί τους μαθητές, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση. Στην Αλεξανδρούπολη, οι μαθητές του ΓΕΛ, του Κλασικού και του Πολυκλαδικού Λυκείου της πόλης θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση του εργατικού Κέντρου της πόλης. Στη Βέροια, αποφάσισαν συμμετοχή στην κινητοποίηση το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο και Πολυκλαδικό Λύκειο, που είναι υπό κατάληψη, με αιτήματα αύξηση δαπανών στο 15%, επίλυση των κτιριακών προβλημάτων προσανατολίζονται να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ