Πέμπτη 28 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Στήνονται σήμερα τα μπλόκα στην Εθνική

Με χιλιάδες τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, οι αγρότες από τα χωριά και τις επαρχίες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών, καταλαμβάνουν, από σήμερα το μεσημέρι, την Εθνική οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Ο αποκλεισμός θα γίνει σε 5 σημεία. Αγρότες της Μαγνησίας θα θέσουν τα τρακτέρ τους στους κόμβους του Βελεστίνου και των Μικροθηβών, οι Καρδιτσιώτες στη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, οι Λαρισαίοι στον κόμβο της οδού Βόλου και οι Τρικαλινοί κοντά στο Συκούριο.

Ενωμένοι σαν μια γροθιά οι Θεσσαλοί αγρότες, υπακούοντας στα "προστάγματα" των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα που έχουν συσταθεί, δίνουν τη μάχη. Η αποφασιστικότητά τους να τη δώσουν όλοι μαζί είναι δεδομένη και δηλωμένη.

Ετσι "πέφτουν στο κενό" οι προσπάθειες της κυβέρνησης και του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, να διασπάσουν την ενότητά τους και να εκφυλίσουν τον αγώνα τους. Οπως π.χ. "έπεσε στο κενό" η ενέργεια 15 μελών και οπαδών του κυβερνώντος κόμματος στα Τρίκαλα, με την οποία ευελπιστούσαν να διασπάσουν τους αγρότες της περιοχής. Οι "15" συνέστησαν κάποια "Συντονιστική Επιτροπή", η οποία κάλεσε τους αγρότες να μην πάνε στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα, αλλά ν' αποκλείσουν κάποιον περιφερειακό δρόμο των Τρικάλων. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι ζήτησαν την άδεια του κυβερνητικού νομάρχη, για να πραγματοποιήσουν το διασπαστικό "συλλαλητήριο", ενώ καταφέρονται κατά της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων "Η Ανοιξη", επειδή καλεί τους αγρότες να αντιδράσουν στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ. Το διασπαστικό κάλεσμα των λιγοστών εγκαθέτων του ΠΑΣΟΚ δε βρήκε καμιά απήχηση στον αγροτικό κόσμο των Τρικάλων. Οι "15" πήραν την απάντηση και από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει το διασπαστικό ρόλο που επιχειρούν να παίξουν, υπενθυμίζει την κοινή απόφαση των 8 Ομοσπονδιών των τεσσάρων νομών για διοργάνωση πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου και καλεί τους αγρότες "να κλείσουν τ' αυτιά τους στις σειρήνες της διάσπασης, στους εφιάλτες του αγώνα, στους Δούρειους Ιππους της κυβέρνησης" και να πάρουν μαζικά μέρος στην πανθεσσαλική κινητοποίηση, στη Λάρισα.

Στο "μπλόκο" των τρακτέρ του κόμβου της οδού Βόλου, επί της Εθνικής Οδού, αναμένεται να καταφτάσουν, μετά την απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της Λάρισας, καθώς και μαθητές που έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις γυμνασίων και λυκείων, εκφράζοντας έτσι την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράταξή τους με την αγωνιζόμενη αγροτιά.

Με τρακτέρ από Καρδίτσα και Τρίκαλα στη Λάρισα

Μαχητική πορεία για Λάρισα "χαράζουν" σήμερα το πρωί οι αγρότες της Καρδίτσας και με τα τρακτέρ τους θα καταλάβουν την Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βερόπουλου - ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ.

Το αγωνιστικό "ραντεβού" δόθηκε για σήμερα το πρωί στις 10 στο Δέλτα Σοφάδων - Παλαμά και στην ΙΤΕΑ, όπου και θα σμίξουν οι φάλαγγες των τρακτέρ, για να συνεχίσουν την πορεία τους, προς την Εθνική οδό. Ενόψει της μεγάλης σημερινής κινητοποίησης οι αγρότες της Καρδίτσας βρίσκονταν χτες όλη μέρα "επί ποδός" αποφασισμένοι να δώσουν σήμερα ένα βροντερό "παρών". Από το πρωί χτες σε πολλά χωριά όπως: Ιτέα, Φύλλο, Πέτρινο, Ορφανά, Κοσκινά, Γοργοβίλες, Πεδινό, Μαραθέα, Γραμματικό, κ.α. οι αγρότες άρχισαν να παρατάσσουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες. Πράγμα που συνεχιζόταν και μέχρι αργά το βράδυ. Σε όλες σχεδόν τις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας είχαν συγκεντρωθεί τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, έτοιμα να ξεκινήσουν σήμερα το πρωί για Λάρισα.

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών στέκονται ενεργά και οι μαζικοί φορείς της Καρδίτσας. Οι έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες κλείνουν, σήμερα όλη μέρα, τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους.

Δυναμική παρουσία στο σημερινό πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα θα έχουν και οι αγρότες των Τρικάλων. Το πρωί, θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ και άλλα μηχανήματα στις 9.00 στο Μεγαλοχώρι και στις 9.30 στο Ζάρκο. Από το Ζάρκο όλοι μαζί θα συνεχίσουν την πορεία προς τη Λάρισα με στόχο να στήσουν "μπλόκο" στον κόμβο του Συκουρίου.

Αγωνιστικός αναβρασμός

Στα καμποχώρια των Τρικάλων επικρατούσε χτες αγωνιστικός αναβρασμός και, από το πρωί επίσης, άρχισαν να συγκεντρώνονται στις πλατείες τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, έτοιμα να βάλουν "πλώρη" για Λάρισα. Στις περιοδείες των αγροτικών στελεχών στο νομό καλούνταν οι αγρότες να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο και να απομονώσουν τους υπονομευτές του αγώνα, που με κάθε τρόπο επιχειρούν να "πείσουν" τους αγρότες των Τρικάλων, να μη λάβουν μέρος στο σημερινό μεγάλο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο. Το γεγονός αυτό και τη διασπαστική δραστηριότητα που ανέπτυξαν τις τελευταίες μέρες συγκεκριμένα άτομα - εντολοδόχοι - στο νομό Τρικάλων κατήγγειλε χτες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων "Η Ανοιξη", Σπύρος Τσιοτινός.Προηγουμένως το ΔΣ της ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων "Η Ανοιξη" συνεδρίασε για τις τελευταίες λεπτομέρειες, ενόψει της σημερινής κινητοποίησης.

Στα Τρίκαλα τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών εξέφρασαν, ανάμεσα σε άλλους φορείς και οργανώσεις, οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι οποίοι θα κλείσουν σήμερα τα καταστήματά τους από τις 10 μέχρι τις 11 π.μ.

Βελεστίνο - Μικροθήβες

Την Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης θα κλείσουν σήμερα και οι αγρότες τηςΜαγνησίας.Οπως αποφασίστηκε οι αγρότες της Μαγνησίας θα συγκεντρωθούν σήμερα το πρωί με τα τρακτέρ τους στο Βελεστίνο και τον Αλμυρό.Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την Εθνική οδό, για να στήσουν "μπλόκα" με πιο πιθανά σημεία στο ύψος του Βελεστίνου και στον κόμβο Μικροθηβών.

Στην περιοχή του Αλμυρού οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στις 9:30 το πρωί με τα τρακτέρ τους έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης και θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει εκεί. Την ίδια ώρα οι αγρότες της επαρχίας Βελεστίνου και του ανατολικού Πηλίου, θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους στον κεντρικό δρόμο του Βελεστίνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ