Πέμπτη 28 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αλλα λόγια... " ο Τζουμάκας

Σε χτεσινοβραδινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Γεωργίας, ενώ αναγνώρισε πως ο αγροτικός τομέας αντιμετωπίζει προβλήματα, αρνήθηκε να ικανοποιήσει βασικά αιτήματα των αγροτών που κινητοποιούνται

Η κυβέρνηση εμμένει στην άρνησή της να ικανοποιήσει τα πραγματικά αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών, για στήριξη του δραματικά μειωμένου, φέτος, αγροτικού εισοδήματος, για μέτρα προστασία της αγροτικής παραγωγής και των καλλιεργειών από τη λαίλαπα της πολιτικής της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ, για τη μείωση του κόστους παραγωγής κλπ. Ο υπουργός Γεωργίας, Στ. Τζουμάκας, φανερά θορυβημένος από την έκταση και την ένταση που φαίνεται να παίρνουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οργάνωσε εσπευσμένα χτες το απόγευμα συνέντευξη Τύπου, όπου όμως, παρ' όλο που αναγνώρισε την ύπαρξη των προβλημάτων, επικαλέστηκε τα δημοσιονομικά ελλείμματα της πολιτικής της κυβέρνησής του και το γεγονός ότι είμαστε στην Κοινότητα, για να δηλώσει πως "δεν μπορούμε (η κυβέρνησή του) να δώσουμε ενισχύσεις και πως είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοζόμαστε στο κοινοτικό καθεστώς"!

Κατά τα άλλα, προσπάθησε να παρουσιάσει την κυβέρνησή του ως ευαίσθητη στα προβλήματα των αγροτών και, επικαλούμενος τις προτάσεις των συμβιβασμένων ηγεσιών των τριτοβάθμιων οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ - ΣΥΔΑΣΕ και ΓΕΣΑΣΕ - που αποδείχνεται μια ακόμα φορά ότι παίζουν το ρόλο του "Δούρειου Ιππου" σε βάρος των πραγματικών συμφερόντων των αγροτών - είπε πως, όπως συμφώνησαν κατά τη σύσκεψη της 22 Νοέμβρη, έδωσε εντολές ...να πληρωθούν οι βαμβακοπαραγωγοί το δάνειο των 40 δραχμών κατά κιλό βαμβάκι (έναντι της τελικής εκκαθάρισης), να εκτιμηθούν οι ζημιές που έχουν υποστεί από την κακοκαιρία οι καλλιέργειες και να... συγκροτηθούν επιτροπές κατά νομαρχία για να κάνουν προτάσεις μέχρι τις 10 Δεκέμβρη για τη ρύθμιση των χρεών των αγροτών, απλώς... Ανέφερε επίσης ότι ο Οργανισμός Βάμβακος θα πληρώσει από τα αποθεματικά του τους απλήρωτους για την περυσινή παραγωγή βαμβακιού από ορισμένους εκκοκκιστές.

Κατά τα άλλα, για τη μείωση του κόστους παρέπεμψε... στη δημιουργία του Μητρώου Αγροτών, ενώ επανέλαβε τις ανέξοδες διαβεβαιώσεις πως, τάχα, στα πλαίσια της ΕΕ, παλεύει για τη βελτίωση του καθεστώτος στο βαμβάκι και πως δε θα επιτρέψει να περάσουν προτάσεις χειροτέρευσης του καθεστώτος στο ελαιόλαδο. Από την άλλη, υποστήριξε πως έχουμε και οφέλη από το καταστροφικό καθεστώς για τα οπωροκηπευτικά και γενικότερα από τις κοινοτικές επιδοτήσεις!

Τέλος, μπροστά στις ογκούμενες αντιδράσεις των αγροτών, κάνοντας φανερή στροφή παραδέχτηκε, τώρα, πως ο αγροτικός τομέας αντιμετωπίζει δυσκολίες, για να συμπληρώσει: "Ασφαλώς υπάρχει το δικαίωμα διαμαρτυρίας και κινητοποίησης. Ομως, ενέργειες που πάνε να δημιουργήσουν εικόνα (...) δε θα βοηθούσαν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα". Ομως δεν εξήγησε τι θα έπρεπε να κάνουν οι αγρότες, αφού η κυβέρνησή του όχι μόνον αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά και εμμένει στην υποτακτική υλοποίηση των καταστροφικών αποφάσεων των Βρυξελλών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη για την ανασύνταξη του κινήματος (2009-03-04 00:00:00.0)
Ούτε εργάτες, ούτε αγρότες (2002-04-19 00:00:00.0)
Τα προαπαιτούμενα του διαλόγου (2002-01-31 00:00:00.0)
Κακοκαιρία και κυβέρνηση "πνίγουν" τους αγρότες (1998-12-11 00:00:00.0)
Ασύμφορες όλες οι καλλιέργειες (1996-07-21 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση "κλείνει τα μάτια"... (1995-03-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ