Πέμπτη 28 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Εξόρμηση στο "κρυφό" δάσος

Ενα... κρυφό δάσος,που πρέπει να μεγαλώσει, αποφάσισε να "συστήσει" ο Δήμος Περάματος στους κατοίκους της πόλης, που βομβαρδίζονται σήμερα από τις πληγές της αυθαιρεσίας της οικιστικής κατάστασης της περιοχής, τις δραματικές ελλείψεις σε κοινωνικό εξοπλισμό και τεχνική υποδομή, τη μόλυνση του περιβάλλοντος και την ανασφάλεια από τις επικίνδυνες δραστηριότητες που λυμαίνονται το Πέραμα, τα οικονομικά προβλήματα και την ανεργία.

Δίπλα στα προβλήματα ζωής, για την επίλυση των οποίων αγωνίζονται ο δήμος και οι κάτοικοι του Περάματος, ανασαίνει ωστόσο η ελπίδα. Τον τελευταίο καιρό ο δήμος, ενεργοποιώντας μαζικούς φορείς και μαθητές, ξεκίνησε στο Πέραμα δενδροφυτεύσεις με δενδρύλλια ή σπορά, που στόχο έχουν να ξαναφέρουν το πράσινο στο φαλακρό βουνό που περιτρέχει την αμφιθεατρική πόλη.

Και την Κυριακή, καιρού επιτρέποντος, προχωρά ένα ακόμη βήμα. Διοργανώνει εκδρομή στην περιοχή "Χωράφα", με το πυκνό δάσος, το οποίο καλύπτει τη βόρεια πλαγιά του βουνού της πόλης και είναι άγνωστο στους περισσότερους, με στόχο τη γνωριμία και την εξοικείωση των κατοίκων με αυτό τον "κρυφό" αλλά υπέροχο χώρο.

Ο Δήμος Περάματος έχει ήδη ζητήσει την παραχώρηση της βόρειας πλαγιάς από το Πολεμικό Ναυτικό και την Εκκλησία, που φέρονται ως ιδιοκτήτες, ώστε να δημιουργήσει εκεί δασικό πάρκο έκτασης 2.500 στρεμμάτων, που θα αποτελέσει πνεύμονα ζωής για ολόκληρη τη Δυτική Αττική. Το πάρκο θα περιλαμβάνει δρόμους για άθληση, μονοπάτια για περίπατο, αναψυκτήριο, γήπεδο ποδοσφαίρου, χώρους αναψυχής και αερόστατο για πανοραμική θέα της περιοχής. Αμεσο στόχο και ένα ακόμη μέτωπο αγώνα για το δήμο αποτελεί, όπως είπε χτες στο "Ρ" ο δήμαρχος Γ. Πατσιλινάκος,"η κατασκευή δρόμου που θα επιτρέπει απευθείας πρόσβαση στην περιοχή από το Πέραμα, ώστε οι κάτοικοι να μην είναι αναγκασμένοι να κάνουν το γύρο του βουνού για να μπουν στο πάρκο από τη λεωφόρο Σχιστού".

Το έργο του δασικού πάρκου έχει ήδη ξεκινήσει από το χώρο της παλιάς χωματερής του Σχιστού, όπου θα διατεθούν 3 δισεκατομμύρια ώστε τα 400 στρέμματα που καταλάμβανε να φυτευθούν με 30.000 δέντρα και θάμνους. Ο δήμος καλεί τους εκδρομείς της Κυριακής να βρίσκονται - με πρόχειρο φαγητό και νερό, για κολατσιό στο δάσος - στις 9.30 το πρωί στο δημαρχείο, απ' όπου θα ξεκινήσουν την αναγνωριστική τους επίσκεψη με αυτοκίνητα του δήμου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνεται ο αγώνας ενάντια στη χωματερή στο Σχιστό (2021-05-25 00:00:00.0)
«Λύση τώρα για την επικίνδυνη λάσπη!» (2005-05-20 00:00:00.0)
Δεν πάει άλλο με το κυκλοφοριακό! (2002-05-03 00:00:00.0)
Δύο λεωφορεία για χιλιάδες κατοίκους (1998-04-02 00:00:00.0)
Το Πέραμα συντονίζεται κατά της ανεργίας (1996-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ