Πέμπτη 28 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μη στραγγαλίζετε το ΙΒΣΑ

Νέα συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος αποφάσισαν χτες οι γονείς, που επέδωσαν υπομνήματα σε όλα τα κόμματα της Βουλής

"Θέλουμε αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για την προσχολική αγωγή" και "Κάντε τώρα προσλήψεις προσωπικού".

Με αυτά τα συνθήματα, γραμμένα σε πλακάτ που κρατούσαν μικρά παιδιά, δεκάδες μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Βρεφονηπιακών Σταθμών Αθηνών (ΟΒΡΕΣΤΑ) συγκεντρώθηκαν χτες αργά το απόγευμα έξω από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για τις δραματικές περικοπές της κρατική επιχορήγησης τα τελευταία τέσσερα χρόνια προς το Ιδρυμα Βρεφονηπιακών Σταθμών Αττικής (ΙΒΣΑ). Περικοπές, που έχουν ως αποτέλεσμα την όξυνση των προβλημάτων λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Ιδρύματος, που πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των εργαζομένων οικογενειών.

"Το ΙΒΣΑ δεν καλύπτει ανάγκες εχόντων και κατεχόντων. Συνδράμει την εργαζόμενη οικογένεια και ειδικά την εργαζόμενη μητέρα. Λέμε όχι στο διωγμό του", τονίζει η ΟΒΡΕΣΤΑ στο υπόμνημα που επέδωσε χτες αντιπροσωπεία της σε όλα τα κόμματα της Βουλής, απαιτώντας να δοθεί κρατική επιχορήγηση ύψους 3,5 δισ. δραχμών για το έτος 1997. Ακόμη, η Ομοσπονδία αποφάσισε νέα συγκέντρωση στις 11 Δεκέμβρη στα κεντρικά γραφεία του ΙΒΣΑ (Δροσοπούλου 105).

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία τονίζει ότι, ήδη, οι δαπάνες για παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό υλικό για τα νήπια έχουν καρατομηθεί. Διαμαρτύρεται για την αναβολή των 22 προσλήψεων προσωπικού που είχαν εξαγγελθεί για το 1996, ενώ υπογραμμίζει ότι τα κενά των οργανικών θέσεων χρόνια τώρα υπερβαίνουν τα 100. "Οι ίδιοι οι γονείς συμβάλλουν με επιπλέον, πρόσθετη επιβάρυνση στην κάλυψη εξ ολοκλήρου του συνόλου των λειτουργικών εξόδων του ΙΒΣΑ. Να, το μοναδικό "κατόρθωμα" των, ως τα τώρα, περικοπών", αναφέρει η Ομοσπονδία. Σημειώνει, ακόμη, ότι τα κονδύλια μεταστέγασης παιδικών σταθμών, λόγω ακαταλληλότητας των κτιρίων, εξατμίζονται επί τέσσερα έτη, ενώ το ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συναντά τεράστιες δυσκολίες στην εφαρμογή του με αρνητικές επιπτώσεις στην προσχολική αγωγή των νηπίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ