Πέμπτη 28 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
"Αποτυπώνει την περιοριστική πολιτική"

Δηλώσεις του Κ. Γείτονα στο Περιστέρι, όπου πήγε για να επανεγκαινιάσει το πιλοτικό πρόγραμμα για τους ηλικιωμένους

"Ο προϋπολογισμός αποτυπώνει, μεν, μια περιοριστική πολιτική της δαπάνης, αποτυπώνει, όμως, κι ένα κοινωνικό πρόσωπο κι αυτό εκφράζεται με αύξηση των δαπανών στην υγεία, την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια".

Με αυτές τις ασύμβατες δηλώσεις προσπάθησε χτες ο Κ. Γείτονας να εξωραϊσει τη νέα πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης στα εγκαίνια της έναρξης λειτουργίας του πιλοτικού προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" στο 3ο ΚΑΠΗ Περιστερίου. Το πρόγραμμα αυτό είχε εγκαινιάσει στις 18.6.1996 και ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, αλλά άρχισε να λειτουργεί πριν δέκα μέρες.

Κι ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας επιχειρούσε να επιδείξει την "κυβερνητική ευαισθησία" ήρθε η αποκάλυψη του ακριβώς αντίθετου. Ο υπουργός δεν μπορούσε να απαντήσει στο ερώτημα του προέδρου του ΔΣ των ΚΑΠΗ Περιστερίου Ι. Αγγελάκο,που αφορούσε την έναρξη των έργων αποπεράτωσης του 5ου ΚΑΠΗ Περιστερίου. Χρειάζεται το ποσό των 20 εκατομ. δραχμές για να ξεκινήσουν τα έργα, τα οποία ο δήμος αδυνατεί να καταβάλει. "Δεχόμαστε πιέσεις από μια ολόκληρη περιφέρεια, το Λόφο Αξιωματικών. Σ' αυτό το υπουργείο δεν πρέπει να ευημερούν οι αριθμοί, αλλά η ανθρωπιά", πρόσθεσε ο Ι. Αγγελάκος. Ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας: "Δεν ξέρω αν είναι φτωχός ο δήμος στα οικονομικά. Ξέρω ότι είναι πλούσιος ο κόσμος σε καρδιά"!

Στο πιλοτικό πρόγραμμα εργάζονται 15 άτομα οικογενειακοί βοηθοί, κοινωνικοί λειτουργοί και νοσηλευτές. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πρόνοιας Θ. Κοτσώνη θα επεκταθεί σε άλλους 47 δήμους σε όλη τη χώρα μέσα στο ερχόμενο έτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ