Πέμπτη 28 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποκαλύψεις για εμπλοκή Τούρκων σε εμπρησμούς δασών

Τουρκικές υπηρεσίες εμπλέκονται στις καταστροφές από πυρκαγιές δασών στα ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αυτό προκύπτει από καταγγελίες που ήρθαν στην επιφάνεια μετά τη δημόσια αντιδικία, για το κατά πόσο καταζητούμενοι για ναρκωτικά και δολοφονίες - μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης "Γκρίζοι Λύκοι", είναι "πατριώτες" και "ήρωες που θυσιάζονται για την Τουρκία". Η συνεχιζόμενη αντιδικία οδήγησε στην αποκάλυψη ότι ο Αμπντουλάχ Τσατλί,που πρόσφατα σκοτώθηκε σε τροχαίο, είχε λάβει μέρος σε επιχειρήσεις δολιοφθοράς για την πυρπόληση δασών στα ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο βουλευτής του κόμματος του "Ορθού Δρόμου", Σεντάτ Μπούτζακο,του μόνου που επέζησε από το ίδιο τροχαίο δυστύχημα, προέκυψε ότι ένα από τα "πεπραγμένα" του Αμπντουλάχ Τσατλί ήταν και ο εμπρησμός δασών σε ελληνικά νησιά. Την επόμενη μέρα η εθνικιστική εφημερίδα "Γενί Σαφάκ" κυκλοφόρησε με τίτλο "Εμείς κάψαμε τη Ρόδο", αλλά τα αντίτυπα αυτής της εφημερίδας κάηκαν σε περίεργη πυρκαγιά που έπληξε την εφημερίδα την ίδια μέρα.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κομπασμός - αποκάλυψη έχει προκαλέσει ισχυρότατες αντιδράσεις στην τουρκική κοινωνία. Οι εμπρησμοί δασών καταγγέλλεται ως μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι τουρκικές "ειδικές δυνάμεις", για την αντιμετώπιση των ανταρτών του ΡΚΚ και τον εξαναγκασμό των Κούρδων κατοίκων των νοτιοανατολικών επαρχιών να εγκαταλείψουν τα χωριά τους...

Τέλος, η Τανσού Τσιλέρ έσπευσε χτες να υπερασπιστεί τον Τσατλί. "Δεν ξέρω αν είναι ένοχος ή όχι. Αλλά αυτούς που πυροβολούν ή αυτούς που τραυματίζονται στο όνομα αυτής της χώρας, αυτού του έθνους και αυτού του κράτους, θα τους θυμόμαστε πάντα με σεβασμό", δήλωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ