Παρασκευή 29 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο ρυθμό της απεργίας η χώρα ολόκληρη

Μήνυμα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ΤΩΡΑ! Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή αναμένεται το επόμενο αγωνιστικό βήμα

Στο ρυθμό της μεγάλης πανεργατικής απεργίας και των συλλαλητηρίων "ξύπνησε" χτες η χώρα ολόκληρη, απ' άκρη σ' άκρη. Η παραγωγική δραστηριότητα παρέλυσε. Το ίδιο και οι υπηρεσίες. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν κινήθηκαν, τα νοσοκομεία λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας, όπως επίσης και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ενώ υπολειτούργησαν οι τράπεζες.

Κορυφαία στιγμή η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, καθώς και η μαχητική πορεία προς τη Βουλή, όπου συντόνισαν το βήμα τους εργάτες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές. Ενα "μπόι" παραπάνω ήταν οι συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά, στη Λάρισα, στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις.

Σαφέστατο το μήνυμα που στάλθηκε προς την κυβέρνηση και την εργοδοσία ένα 24ωρο πριν την κατάθεση στη Βουλή του αντεργατικού αντιλαϊκού προϋπολογισμού: "Αυτή η πολιτική μ' αγώνες ταξικούς θα ανατραπεί".

Το ίδιο σαφές και το μήνυμα που στάλθηκε προς τις συνδικαλιστικές ηγεσίες για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται ήδη οι αποφάσεις πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων. Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει η ΕΕ της ΓΣΕΕ για να καταλήξει σε αποφάσεις. "Θα υπάρξει κλιμάκωση",δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Χρ. Πολυζωγόπουλος,μετά το εκκωφαντικό "όχι σε όλα" που εισέπραξαν τα συνδικάτα από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο προσανατολισμός είναι η διοργάνωση πανεργατικού συλλαλητηρίου κατά την πρώτη μέρα της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή.

"Την ημέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή είναι μια πρώτης τάξης δυνατότητα για να κάνουμε το συντονισμένο και αγωνιστικό μας επόμενο βήμα",τόνισε μιλώντας στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γιώργος Μαυρίκος.

Δεύτερη 24ωρη απεργία για το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη έχει αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ