Παρασκευή 29 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αυξημένη η συμμετοχή

Σύμφωνα με πρώτα στοιχεία της ΓΣΕΕ, τα ποσοστά συμμετοχής, πανελλαδικά, κυμαίνονται από 70% ως και 100%. Στο Θριάσιο, ενδεικτικά, τα ποσοστά συμμετοχής ανήλθαν στα ΕΛΔΑ και στην ΠΥΡΚΑΛ στο 100%, στη "Χαλυβουργική" στο 98%, όπως και στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στην ΤΙΤΑΝ Καμαρίου στο 50% κ.α. Στο Λαύριο, η συμμετοχή ανήλθε στο 70% στην ΕΒΟ, στο 90% στην ΑΛΑΚΟ. Στη Θήβα 50% ήταν το ποσοστό συμμετοχής στις τράπεζες, 90% στους οικοδόμους, 100% στα μεταλλεία ΛΑΡΚΟ κλπ.

Σε υψηλά ποσοστά - σύμφωνα με στοιχεία της ΑΔΕΔΥ - κυμάνθηκε και η συμμετοχή στην απεργία των δημοσίων υπαλλήλων.Ενδεικτικά, τα ποσοστά συμμετοχής ανήλθαν στους δικαστικούς υπάλληλους στο 98%, στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ στο 95%, στους εργαζόμενους του Εθνικού Τυπογραφείου στο 100%, στους δασκάλους στο 70%, στους εργαζόμενους του υπουργείου Παιδείας στο 55%.

- Την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική που οδηγεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην οικονομική ασφυξία εξέφρασαν και οι Δήμοι και οι Κοινότητες της Αττικής, οι οποίοι έκλεισαν χτες όλες τις υπηρεσίες τους.Σήμερα συνεδριάζει η ΓΣ της ΤΕΔΚΝΑ, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ