Παρασκευή 29 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το ψήφισμα των σωματείων

Κατά την προσυγκέντρωση που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας στην Ομόνοια εγκρίθηκε ψήφισμα, το οποίο επιδόθηκε στο προεδρείο της Βουλής και τα κόμματα. Τα σωματεία διεκδικούν:

- Χάραξη εθνικής πολιτικής, με απόρριψη των κατευθύνσεων Μάαστριχτ - ΟΟΣΑ - ΔΝΤ.

- Εξυγίανση του δημόσιου τομέα, να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση και να γίνουν δημόσιες επενδύσεις σε παραγωγικούς και στρατηγικούς τομείς της οικονομίας.

- Χάραξη κλαδικών πολιτικών και προστασία της ντόπιας παραγωγής.

- Ουσιαστικές αυξήσεις που θα καλύπτουν το χαμένο εισόδημα, με κατώτερο μισθό 175.000 δρχ. και κατώτερο μεροκάματο 7.000 δρχ. και ΑΤΑ.

- Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που επιτρέπουν το ωρομίσθιο, τη μερική απασχόληση και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.

- Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Επανασύνδεση των συντάξεων με τις αυξήσεις της ΕΓΣΣΕ. Κατώτερη σύνταξη 20 μεροκάματα του ανειδίκευτου εργάτη, βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

- Μέτρα για την ανεργία και για την ανακούφιση των ανέργων. Καταγραφή και επιδότηση όλων των ανέργων, επίδομα ίσο με το 80% του βασικού μισθού και 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο με πλήρη ασφάλιση και αποδοχές.

- Αλλαγή του φορολογικού συστήματος, κατάργηση των φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου, ελάχιστο αφορολόγητο ποσό 2 εκατ. δρχ., τιμαριθμοποιούμενο.

- Αύξηση των κονδυλίων για παιδεία - υγεία - κοινωνική ασφάλιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ