Παρασκευή 29 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μονόδρομος η συνέχιση

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: "Οι σημερινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις αποτελούν την πρώτη μετεκλογική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το ΚΚΕ στέλνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό:

- Στους εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους, που έδωσαν το μαχητικό τους "παρών" στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στις συγκεντρώσεις και πορείες, συμμετέχοντας, παρά την τρομοκρατία, στη μαζική και επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση.

- Στους χιλιάδες αγρότες του θεσσαλικού κάμπου και πολλών άλλων περιοχών, από την Κρήτη μέχρι τον Εβρο, που ξεσηκώθηκαν παρά τις εκβιαστικές πιέσεις που δέχτηκαν.

- Στους ΕΒΕ, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, που ένωσαν τη φωνή τους με τους εργατοϋπαλλήλους και αγρότες.

Η "δημοκρατία" του Μάαστριχτ και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κρίθηκε στους τόπους δουλιάς, ιδιαίτερα στα εργοστάσια, όπου με την απροκάλυπτη τρομοκρατία της εργοδοσίας και άλλων μηχανισμών, επιχειρήθηκε με πολλούς τρόπους να καμφθούν οι αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και να χτυπηθεί η απεργία. Στους εργοστασιακούς εργάτες επιβάλλεται να εκφραστεί η έμπρακτη αλληλεγγύη όλου του λαού.

Η συνέχιση των αγώνων, ακόμα πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά και πιο συντονισμένα, είναι ο μόνος δρόμος για να έχει ο λαός άμεσα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Το ΚΚΕ καλεί τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για ψωμί, δουλιά, υπεράσπιση του μόχθου και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των γυναικών, της νεολαίας, σε κάθε τόπο εργασίας, μόρφωσης, κατοικίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ