Παρασκευή 29 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Ξεπεράστηκαν και οι προβλέψεις

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Και τις προβλέψεις των πιο αισιόδοξων ξεπέρασε η επιτυχία της 24ωρης πανεργατικής απεργίας στην Πάτρα.Χαρακτηριστικό της ανταπόκρισης των εργαζομένων ήταν ότι συμμετείχαν για πρώτη φορά την τελευταία 15ετία οι εργαζόμενοι των εργοστασίων "Δούρος" και"Καλογεράκης" και κλάδοι, όπως ο Ιματισμός και οι Τσαγκαράδες.Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η απεργία περιφρουρήθηκε από απεργιακή επιτροπή, που συγκρότησαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Σε πολλά εργοστάσια το ποσοστό συμμετοχής άγγιξε το 100%, ενώ πολλά ήταν τα σωματεία που παρουσίασαν συμμετοχή πάνω από 80% και 90%.

Ανάλογη ήταν και η συμμετοχή των εργαζόμενων στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χτες στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ολγας), που ήταν υπερδιπλάσια της αντίστοιχης περσινής. Συμμετείχαν εργαζόμενοι από όλους τους χώρους, επαγγελματοβιοτέχνες, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η δυναμική παρουσία των ναυτικών του "Μεντιτεράνιαν Σκάι", ενώ συγκίνηση προκάλεσε η συμμετοχή παιδιών με ειδικές ανάγκες από τη "Μέριμνα",τα οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα, επειδή η πολιτεία δε χρηματοδοτεί τη "Μέριμνα" και την αναγκάζει να κλείσει. Ιδιαίτερο παλμόέδωσαν οι μαθητές του 7ου Λυκείου Πάτρας και οι φοιτητές.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς τη Νομαρχία Αχαϊας, όπου συναντήθηκαν με τους αγρότες της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα της Αιγιαλείας, οι οποίοι απέκλεισαν με τα αυτοκίνητα το κτίριο για πολλή ώρα.Η επιτυχία της απεργίας δίνει τώρα νέα ώθηση στους εργαζόμενους να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, κλιμακώνοντας τη δράση τους και προετοιμάζοντας έναν"θερμό απεργιακό χειμώνα".

- Ιδιαίτερα μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση των εργαζομένων στοΑίγιο,όπου το Εργατικό Κέντρο αποφάσισε να κλιμακώσει τη δράση του, κηρύσσοντας 24ωρη πανεργατική απεργία τις μέρες που θα ψηφίζεται ο νέος προϋπολογισμός.

Το δικό τους αγωνιστικό "παρών" έδωσαν οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και η νεολαία της Ζακύνθου στη χθεσινή απεργία. Η Συντονιστική Επιτροπή που αποτελείται από το Εργατικό Κέντρο, την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, την Ομοσπονδία ΕΒΕ και Συνταξιούχους αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, προκηρύσσοντας πανζακυνθινό συλλαλητήριο για τις 18 Δεκέμβρη.

- Επιτυχία σημείωσε η κινητοποίηση των εργαζόμενων της Ηλείας που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο του Πύργου.Στη συνέχεια έγινε πορεία προς τη Νομαρχία, όπου οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τους αγρότες που διαδήλωναν τα δικά τους αιτήματα.

- Στην Κόρινθο πολλοί εργαζόμενοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση, η οποία ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περσινή. Στη συνέχεια έγινε παράσταση στον νομάρχη από τα Εργατικά Κέντρα Κορίνθου, Λουτρακίου και Κιάτου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με κινητοποιήσεις προς την απεργία (2014-11-14 00:00:00.0)
Στο πόδι και τα νησιά (2003-05-02 00:00:00.0)
Ούτε βήμα πίσω (2002-02-01 00:00:00.0)
Πρωτοφανείς οι διαδηλώσεις στις πόλεις (2001-05-19 00:00:00.0)
Παλλαϊκές κινητοποιήσεις (2001-04-06 00:00:00.0)
Παλλαϊκό «όχι» στην αντιλαϊκή πολιτική (1999-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ