Παρασκευή 29 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δυναμικό "παρών" φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών

Φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές ένωσαν χτες τις φωνές τους με αυτές των άλλων εργαζομένων, απαντώντας δυναμικά στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, αλλά και στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης.

Στην Αθήνα, μετά από αποφάσεις του ΚΣ της ΕΣΕΕ και δεκάδων φοιτητικών, σπουδαστικών συλλόγων και 15μελών λυκείων και γυμνασίων, έγινε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στα Προπύλαια.Περπατώντας από τις συνοικίες τους ή ακόμα και με "επιταγμένα" μηχανάκια, που έκαναν συνεχή δρομολόγια από Ν. Ιωνία, Πετρούπολη ή Περιστέρι προς το κέντρο της Αθήνας, μαθητές και φοιτητές πύκνωσαν τις γραμμές του συλλαλητηρίου και της πορείας με τα συνθήματα: "Φοιτητές, εργατιά μια φωνή και μια γροθιά" και "15% για την Παιδεία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία". Λίγο αργότερα έφτασαν στην οδό Πατησίων μπροστά από το ΜΙΝΙΟΝ, όπου και ενώθηκαν με τα εργατικά σωματεία και συνέχισαν μαζί την πορεία προς τη Βουλή.

Στη Θεσσαλονίκη

Το ραντεβού των φοιτητών και των αδιόριστων εκπαιδευτικών της Θεσσαλονίκης ήταν στην Καμάρα, στις 10 π.μ. Η πορεία ξεκίνησε στις 11 με τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς στην κεφαλή. Με συνθήματα πορεύτηκαν στην Εγνατία, με κατεύθυνση το Εργατικό Κέντρο. Στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους συναντήθηκαν με τους χιλιάδες εργατοϋπάλληλους. Το σύνθημα "Εργάτες, αγρότες, φοιτητές μέτωπο ενάντια στις πολυεθνικές", κυριάρχησε.

  • Στην Αλεξανδρούπολη οι μαθητές τριών Λυκείων και δύο Γυμνασίων πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματα και πορεία στο κέντρο της πόλης. "Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι με αγώνες καταχτιέται", φώναζαν, όταν ενώθηκαν με τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, οι οποίοι τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και το σύνθημα "Δώστε λεφτά για την παιδεία, να πάτε να τα πάρετε απ' την ολιγαρχία".
  • Στη Βέροια οι μαθητές των 5 Λυκείων, που από προχτές πραγματοποιούν καταλήψεις, με αίτημα την αύξηση των δαπανών για την παιδεία, σύγχρονα σχολικά κτίρια και ειδικευμένους καθηγητές, συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση που έγινε έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ