Παρασκευή 29 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μαζί εργάτες - αγρότες - ΕΒΕ

Στο μπλόκο των αγροτών κατευθύνθηκε η πορεία των απεργών στη Λάρισα. Εκλεισαν τα καταστήματα σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

ΛΑΡΙΣΑ.- Χιλιάδες εργαζόμενοι των νομών της Θεσσαλίας έδωσαν δυναμικό "παρών" στις συγκεντρώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της χτεσινής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης και ταυτόχρονα συντόνισαν τα βήματά τους με τους ξεσηκωμένους αγρότες και με τους ΕΒΕ, οι οποίοι στην Καρδίτσα έβαλαν 24ωρο "λουκέτο" στα περισσότερα καταστήματα, ενώ στα Τρίκαλα τα έκλεισαν για δύο ώρες.

Στην εργατική συγκέντρωση της Λάρισας - που ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών - μίλησαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της πόλης, Σταύρος Τσουκαλάς και ο γραμματέας Δημήτρης Τσιόγκας.Επισημάνθηκε η επιτακτική ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μέσα από το συντονισμένο αγώνα με τα άλλα στρώματα που πλήττονται από την πολιτική λιτότητας.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι της Λάρισας εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα της αγροτιάς, κατευθύνθηκαν με πορεία στο "μπλόκο" των τρακτέρ που στήθηκε στην οδό Βόλου. Κυρίαρχο σύνθημά τους: "Εργατιά, αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά".

Η πιο μαζική εργατική συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων έγινε χτες και στα Τρίκαλα.Χαιρετισμό απηύθυνε ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεόδωρος Κατσιανάκος, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος Κώστας Αγγελής.

Την αντίθεσή τους στον αντιλαϊκό χαρακτήρα του προϋπολογισμού εξέφρασαν και οι εργαζόμενοι του νομού Καρδίτσας με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση. Στη συγκέντρωση που έκαναν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της πόλης, Στέφανος Γούλης.Κατά τη συγκέντρωση αποφασίστηκε η διοργάνωση συλλαλητηρίου, με πρωτοβουλία Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων, που θα γίνει ενόψει και της συζήτησης του προϋπολογισμού. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Καρδίτσας που κατέληξε στον περιφερειάρχη.

Στη Μαγνησία της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας, οι εργαζόμενοι του νομού έδωσαν δυναμικό "παρών" στην απεργιακή κινητοποίηση. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου,Αντώνης Τηληγάδας, και η εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, Μαρία Γεωργίου.Εκ μέρους της ΕΣΑΚ και της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων,μίλησε ο Αποστόλης Νάνος.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συνδικαλιστών και Σωματείων εκφράζοντας και αυτή την αλληλεγγύη της στον αγώνα των αγροτών εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης, το οποίο επέδωσε αντιπροσωπεία της επισκεπτόμενη τα "μπλόκα" των αγροτών στο Βελεστίνο και τον Αλμυρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ