Παρασκευή 29 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
Στο Γοργοπόταμο την Κυριακή

Πριν από 54 χρόνια στις 25 - 11 - 1942, έκρηξη δυναμίτιδας γκρεμίζει με τρομερό πάταγο και θέτει εκτός λειτουργίας μια από τις βασικότερες σιδηροδρομικές γέφυρες της χώρας μας - τη Γέφυρα του Γοργοπόταμου.

Επρόκειτο για το μεγαλύτερο σαμποτάζ της Αντίστασης εκείνη την εποχή σ' ολόκληρη την Ευρώπη, σαμποτάζ που αποτέλεσε βαρύτατο πλήγμα για τον κατακτητή και δόξασε την Εθνική μας Αντίσταση.

".. Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα, στέλνει περήφανο χαιρετισμό.. "

Αποφασιστικός ήταν ο ρόλος των τμημάτων του ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον Αρη Βελουχιώτη στην επιχείρηση της ανατίναξης της Γέφυρας.

  • Η Κεντρική Διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και οι συνεργαζόμενες μ' αυτήν ΕΑΜογενείς Οργανώσεις της Εθνικής Αντίστασης καλούν όλους τους αγωνιστές και τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης, όλους τους Ελληνες πατριώτες, να λάβουν μέρος στην παλλαϊκή γιορταστική εκδήλωση, που θα γίνει με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια στο ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ την Κυριακή 1 Δεκέμβρη 1996 και ώρα έναρξης 11 π.μ..Αναχώρηση πούλμαν από την πλατεία Κάνιγγος 6.45 π.μ..Δηλώσεις συμμετοχής τηλ: 8225.407 - 8234.296.
  • Η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων - Αναπήρων Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης(ΠΕΣΑΘΕΑ) καλεί τα μέλη της στο Γοργοπόταμο την 1η Δεκέμβρη. Αναχώρηση από το Δημαρχείο της οδού Αθηνάς, στις 6.45 π.μ..Εισιτήρια δωρεάν για τα μέλη και τις συζύγους τους. Πληροφορίες τηλ: 3249.037
  • Η ΝΕ ΛΕΣΒΟΥ της ΠΕΑΕΑ, καλεί όλους τους Αγωνιστές και τους φίλους της
  • Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών Μέσης Ανατολής (ΠΣΑΜΑ) καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος στο γιορτασμό της επετείου της Ανατίναξης του Γοργοπόταμου την Κυριακή 1 Δεκέμβρη.Για τη μετάβαση μπορείτε ν' επικοινωνείτε με τα παραρτήματα ΠΕΑΕΑ της περιοχής σας.
  • Το Παράρτημα ΠΑΤΡΑΣ της ΠΕΑΕΑ καλεί όλους τους αγωνιστές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, του Δημοκρατικού Στρατού και τη νεολαία, να παραβρεθούν στην εκδήλωση στο Γοργοπόταμο την 1η Δεκέμβρη 1996.
  • Η ΝΕ ΛΕΣΒΟΥ της ΠΕΑΕΑ, καλεί όλους τους Αγωνιστές και τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνει για την Εθνική Αντίσταση και την Εποποιία του Γοργοπόταμου την Κυριακή 1 - 12 - 96 στις 11 π.μ.,στο Αγαλμα της Εθνικής Αντίστασης στο Μακρύ Γιαλό.
  • Το Παράρτημα ΛΙΜΝΗΣ Ευβοίας σε συνεργασία με τον Δήμο, πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 - 12 - 96 για να τιμηθούν οι ηρωικοί πεσόντες της Εθνικής Αντίστασης και η επέτειος της Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου. Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στις 11 π.μ..

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ