Σάββατο 30 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Απάντηση ο ενωμένος μαζικός αγώνας

Η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, η τραγική πραγματικότητα στην εκπαίδευση είναι συνειδητή επιλογή κυβέρνησης, ΕΕ, πολυεθνικών, για να υποτάξουν την παιδεία στους νόμους της αγοράς και του κέρδους

Σε ενωμένο, μαζικό αγώνα, με ταυτόχρονη καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, για καλλιέργεια αντιθέσεων μεταξύ των αδιορίστων, αλλά και μονίμων εκπαιδευτικών, αλλά και απομόνωσης αυτών που την ανέχονται ή την υλοποιούν, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, φοιτητές, γονιούς και μαθητές η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ).

"Ο δρόμος της συναίνεσης και της ηττοπάθειας, που ακολουθούν οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ στα συνδικαλιστικά όργανα των σωματείων των εκπαιδευτικών, οδηγεί σε υποχωρήσεις, σε αφαίρεση θεμελιωδών κατακτήσεων", υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωσή της. Σημειώνει την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, την τραγική πραγματικότητα στην εκπαίδευση, που είναι συνειδητή επιλογή κυβέρνησης, ΕΕ, πολυεθνικών, για να υψώσουν ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και να υποτάξουν την παιδεία στους νόμους της αγοράς και του κέρδους.

Αναφερόμενη στην επετηρίδα και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για αποσύνδεση πτυχίου - δικαιώματος δουλιάς, η ΔΕΕ επισημαίνει: "Την επιχειρηματολογία τους για την κατάργηση της επετηρίδας καταθέτουν στα ντοκουμέντα τους, αλλά και διαρρέουν μέσα σε εφημερίδες και περιοδικά. Ισχυρίζονται ότι τους ανησυχεί το "πάχος" της επετηρίδας, ότι οι εκπαιδευτικοί διορίζονται σε μεγάλη ηλικία και οι καινούριοι απόφοιτοι κινδυνεύουν να μη διοριστούν. Ισχυρίζονται ότι πρέπει να επιλεγούν οι "άξιοι" να εργαστούν στην εκπαίδευση, ώστε να βελτιωθεί το περιεχόμενο της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Είναι υποκριτές. Για το "πάχος" της επετηρίδας, ευθύνεται η ευρώδουλη πολιτική της κυβέρνησης, που καταστρέφει την παραγωγική βάση της χώρας, που υποτάσσει στα σχέδια μετατροπής της σε χώρα φτηνών υπηρεσιών και που πετάει το επιστημονικό της δυναμικό στα αζήτητα. Για το "πάχος" της επετηρίδας, ευθύνεται η αντιεκπαιδευτική πολιτική μη διορισμών και όχι η επετηρίδα, που είναι ο μόνος αδιάβλητος τρόπος πρόσληψης των αποφοίτων, που συσσωρεύονται περιμένοντας το διορισμό τους".Η ΔΕΕ τονίζει ότι, αντί να προχωρήσουν σε αποσυμφόρηση της επετηρίδας με κάλυψη των κενών θέσεων με μαζικούς διορισμούς, διατηρούν και επεκτείνουν τον απαράδεκτο θεσμό του αναπληρωτή - ωρομισθίου. "Η κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί και επιδιώκει να φέρει σε αντιπαράθεση τους μόνιμους με τους αναπληρωτές καθηγητές, να σπάσει τη συλλογικότητα στο κίνημα των εκπαιδευτικών, να προχωρήσει στην ανατροπή, συνολικά, των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, με τις λιγότερες δυνατές αντιστάσεις. Επιδιώκουν να αποσυνδέσουν το πτυχίο από το δικαίωμα στη δουλιά. Η κυβέρνηση, που με την πολιτική της είναι υπεύθυνη για την ανεργία που μαστίζει τους εκπαιδευτικούς, προσπαθεί να φορτώσει τη δική της ευθύνη για την επαγγελματική αποκατάσταση των αδιορίστων στις πλάτες των ίδιων. Γι' αυτό τους χαρακτηρίζει "ανάξιους, ανίκανους, ανεπαρκείς". Οποιοσδήποτε διαφορετικός από την επετηρίδα τρόπος πρόσληψης αμφισβητεί το δικαίωμα όλων των αποφοίτων στη δουλιά και είναι τρόπος διαχωρισμού και κατηγοριοποίησης των αποφοίτων. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος πρόσληψης είναι διαβλητός. Στοχεύει στην πολιτική ομηρία των εκπαιδευτικών, παραπέμπει στο ρουσφέτι, στην ημετεροκρατία. Δεν ενδιαφέρεται η κυβέρνηση για την ποιότητα της εκπαίδευσης. Αντίθετα, υποβαθμίζει συνειδητά τη δημόσια εκπαίδευση, την προσαρμόζει στην υποβάθμιση της παραγωγικής βάσης της χώρας, που προωθεί σύμφωνα με τις εντολές της ΕΕ", τονίζει η ΔΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ