Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ: Την αύξηση των κρουσμάτων νοθείας και διοχέτευσης στην αγορά υποβαθμισμένων προϊόντων, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, καθώς πολλοί επιχειρηματίες επιχειρούν να "προσαρμόσουν" με αυτό τον τρόπο τις τιμές στην περιορισμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, επισημαίνει το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) με ανακοίνωσή του. Το ΙΝΚΑ σημειώνει ότι η τακτική αυτή μπορεί να είναι συμφέρουσα για την κυβέρνηση, καθώς εμφανίζονται χαμηλές τιμές για αντίστοιχα χαμηλής ποιότητας προϊόντα, αλλά όχι και για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Να παραμείνει ο ΕΟΤ ενιαίος, καθώς επίσης να διατηρηθούν και να επεκταθούν οι δραστηριότητές του, αποφάσισαν στην τελευταία τους γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ. Παράλληλα, διαμήνυσαν στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ότι θα αγωνιστούν με όλους τους νόμιμους συνδικαλιστικούς τρόπους, ακόμα και με απεργιακές κινητοποιήσεις, για την εκπλήρωση των αιτημάτων τους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η διασφάλιση του Επικουρικού Ταμείου (ΤΕΑΠΠΕΡΤ), η καταβολή επιδόματος παραγωγικότητας, η ανάκληση των διώξεων στελεχών του Οργανισμού κτλ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυο νέα σημεία πώλησης στη Ρόδο απέκτησε η Εμπορική Τράπεζα, διευρύνοντας το δίκτυό της στη Λίνδο και το Φαληράκι. Στο Φαληράκι λειτουργεί κατάστημα που προσφέρει, εκτός από τις κλασικές υπηρεσίες, σειρά νέων τραπεζικών προϊόντων, όπως εξυπηρέτηση TELEBANK σε 24ωρη βάση, καταναλωτικά, στεγαστικά και προσωπικά δάνεια, αγοραπωλησία μετοχών μέσω της Εμπορικής Χρηματιστηριακής, διάθεση μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων ΕΡΜΗΣ, ασφάλειες Φοίνικα και Ιονικής Ζωής. Στη Λίνδο η Εμπορική λειτούργησε ανταλλακτήριο, που προσφέρει αγορά ξένων νομισμάτων, ταξιδιωτικών επιταγών, έκδοση βεβαιώσεων αγοράς συναλλάγματος κτλ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ (1): Τη συνεργασία της με την αμερικανική φαρμακευτική εταιρία ROBERTS, ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρίας "Λαβιφάρμ". Η συνεργασία αφορά την προώθηση στην εγχώρια αγορά από τη δεύτερη για λογαριασμό της πρώτης, του ενέσιμου φαρμάκου EMINASE, που ενδείκνυται για την καταπολέμηση του εμφράγματος του μυοκαρδίου.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ (2): Στη σύναψη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, ύψους 2,5 δισ. δρχ., προχώρησε η κατασκευαστική εταιρία "Κ. Ι. Σαραντόπουλος ΑΕ". Τα αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν από την εταιρία για να καλύψει τη συμμετοχή της στα έργα της ζεύξης Ρίου - Αντίρριου και Λεωφόρου Ελευσίνας - Σπάτων. Η διάρκεια του δανείου είναι πενταετής με σταθερό ετήσιο επιτόκιο 9%. Οι ομολογίες θα διατεθούν με δικαίωμα προτίμησης στους παλαιούς μετόχους σε αναλογία 10 ομολογιών για κάθε 40 μετοχές, με τιμή μετατροπής σε μετοχές τις 2.100 δρχ. Η "Κ. Ι. Σαραντόπουλος" ιδρύθηκε το 1979 και σήμερα απασχολεί πάνω από 400 άτομα, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων που ανέλαβε προσεγγίζει τα 50 δισ. δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ