Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με την ολιγαρχία

Στόχος πρωταρχικής σημασίας για την κυβέρνηση είναι η με κάθε τρόπο στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου. Τα πρόσφατα μέτρα όμως και ο κρατικός προϋπολογισμός θεωρούνται από τους "εκσυγχρονιστές" πολύ λίγα για το μεγάλο κεφάλαιο.

Την ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση κινείται σε αυταρχικές ατραπούς και σε κυνικά ανένδοτη τάση έναντι του συνόλου των εργαζομένων της χώρας, η "αρχιεκσυγχρονίστρια" Β. Παπανδρέου συγκέντρωσε τη θεωρούμενη αφρόκρεμα της άρχουσας τάξης (Βαρδινογιάννη, Κόκκαλη, Κοπελούζο, Λάτση) και παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο οικονομικής διείσδυσης στα Βαλκάνια, διαβεβαιώνοντάς τους ότι η κυβέρνηση θα σταθεί έμπρακτα στο πλευρό τους...

Την ώρα που η κυβέρνηση, με πρόστυχες και ανήθικες μεθόδους, επιχειρεί να συκοφαντήσει και να διασπάσει τη λαϊκή συσπείρωση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, την ίδια στιγμή η υπουργός Ανάπτυξης επιχειρεί να φτιάξει μέτωπο στο χώρο των μεγαλοεπιχειρηματιών, βάζοντας στο ίδιο τραπέζι μάλιστα τους Κόκκαλη - Βαρδινογιάννη, οι οποίοι έχουν κόψει την "καλημέρα" εδώ και καιρό. Την ώρα που η κατάσταση - ως γνωστό - για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού πάει από το κακό στο χειρότερο και η προσπάθεια πλήρους ξεθεμελίωσης των κοινωνικών δικαιωμάτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, την ίδια στιγμή η επί του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας υπουργός προσφέρει για μια ακόμα φορά γην και ύδωρ σ' αυτούς που κατ' εξακολούθηση ιδιοποιούνται όλο και μεγαλύτερα υπερκέρδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ