Τρίτη 24 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν υποχωρούμε!

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής

Ολόκληρη η ομόφωνη ανακοίνωση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα είναι η παρακάτω:

"Είκοσι πέντε μερόνυχτα συμπλήρωσε ο ηρωικός αγώνας των αγροτών, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι αγρότες βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, στα μπλόκα της οργής, που έγιναν σύμβολα αντίστασης στα σχέδια εξανδραποδισμού από την κυβερνητική πολιτική, που δουλικά φέρεται απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τους μεγάλους της Ευρώπης.

Οι αγρότες έδειξαν μέσα από τον ηρωικό αγώνα τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να παλέψουν για το μέλλον της αγροτικής οικονομίας της χώρας.

Απόκτησαν συνείδηση της δύναμής τους. Ανέδειξαν τα γνήσια και αντιπροσωπευτικά όργανα πάλης, τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα.

Εδειξαν όχι μόνο τη θέλησή τους για να παλέψουν, αλλά και την ικανότητά τους να οργανώσουν τις μορφές πάλης για σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες. Εβαλαν στο περιθώριο τους καρεκλοκένταυρους των τριτοβάθμιων Οργανώσεων που απείχαν από τον αγώνα και το μόνο που κάνουν, είναι να ξεκοκαλίζουν τα αργύρια της επιχορήγησης του ΕΛΓΑ.

Μέσα στα είκοσι πέντε μερόνυχτα ήρθε στην επιφάνεια όλο το αγροτικό πρόβλημα της χώρας.

Ολοι σήμερα γνωρίζουν γιατί οι αγρότες παλεύουν κι όλοι γνωρίζουν τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα και είναι τα οξυμένα προβλήματα που έφεραν χιλιάδες αγρότες στα μπλόκα.

Η στήριξη του αγώνα από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, ανέδειξετο ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας.

Από την άλλη, κυβέρνηση και εκείνοι που μας εκμεταλλεύονται έδειξαν ποιοι είναι οι εχθροί μας.

Σήμερα ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας.

Στέλνουμε έναν αγωνιστικό χαιρετισμό σ' αυτούς που μας συμπαραστάθηκαν, τους διαβεβαιώνουμε ότι δε θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα.

Η κυβέρνηση και κάθε δύναμη που εναντιώθηκε στα αιτήματά μας ή στις μορφές του αγώνα που επιλέξαμε, θα μας βρουν πολύ σύντομα μπροστά τους. Και θα 'μαστε πιο πολλοί, πιο αποφασιστικοί και ακόμη πιο καλύτερα οργανωμένοι.Ο τρόπος που η κυβέρνηση αντιμετώπισε τα προβλήματά μας και τον αγώνα μας, έδειξε ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη πολιτική για τους αγρότες και το μαζικό κίνημα.

Χρησιμοποίησε όλους τους μηχανισμούς, λασπολογίας, ιδεολογικής τρομοκρατίας, ρουσφετολογίας και εκβιασμών. Δεν μπόρεσε όμως να κάμψει την ενότητά μας και την αγωνιστικότητά μας. Δεν μπόρεσε να κρύψει τις καθοριστικές ευθύνες της για τα τεράστια προβλήματα που έχει συσσωρεύσει στον αγροτικό κόσμο.

Οι αυριανοί αγώνες μας ξεκινάνε από μια ενισχυμένη θέση.

Είμαστε σίγουροι ότι με τις πιέσεις, τα ρουσφέτια και τις εξαγορές δε θα βρει Εφιάλτες σ' έναν αγώνα που θα τελειώσει, όταν όλα τα αιτήματά μας ικανοποιηθούν.

Αποκτήσαμε πείρα ποιους να εμπιστευόμαστε και πώς να περιφρουρούμε με τον αγώνα και να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που προκαλούνται από όσους λύγιζαν, εγκατέλειπαν ή υπονόμευαν τον αγώνα.

Η ενότητα, η πείρα, η αγωνιστικότητα που κατακτήσαμε έκαναν το κυβερνητικό επιτελείο και το οικονομικό κατεστημένο, αλλά και άλλους που στα λόγια συμπαραστέκονται και στην πραγματικότητα μας υπονόμευαν, να τρέμουν.

Μ' αυτές τις κατακτήσεις, βεβαιώνουμε όλους ότι όσα εμπόδια κι αν βρούμε μπροστά μας, θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ορμή.

Η κυβέρνηση γνώριζε καλά τα προβλήματα.

Παραμένουμε αμετακίνητοι στις διεκδικήσεις μας.

Δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από την υπεράσπιση του εισοδήματός μας και θ' αντιταχθούμε αποφασιστικά στα σχέδια ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Εάν στο αμέσως επόμενο διάστημα δε δώσει λύσεις στα προβλήματα που έχουν τεθεί θα αντιμετωπίσει και πάλι την οργή της αγροτιάς.

Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω!

Δε θα μας πάρουν το ψωμί από τα χέρια!

Τα 25 μερόνυχτα είναι η αρχή!

Δεν υποχωρούμε, αν δε δικαιωθούμε! ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ