Τρίτη 24 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στερνό αντίο στον μαχητή της δημοσιογραφίας

Κηδεύτηκε χτες ο Σπύρος Μαρκαντώνης απ' το Α' Νεκροταφείο

Πλήθος κόσμου, φίλων και δημοσιογράφων, μαζί με τους οικείους του, συνοδέψαμε χτες στην κηδεία του στο Α Νεκροταφείο τον αγωνιστή δημοσιογράφο Σπύρο Μαρκαντώνη,που πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου στον "Ευαγγελισμό".

Ο Σπύρος Μαρκαντώνης, δημοσιογράφος της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης και του ηρωικού αγώνα του ελληνικού λαού για λευτεριά και κοινωνική προκοπή, δημοσιογράφος που, ταγμένος καθώς ήταν με το μέρος του λαού, των φτωχών και των εργαζομένων, ακολούθησε και τη μοίρα των αγωνιστών με εξορίες. Μαθητής του μάρτυρα της δημοσιογραφίας και του αγώνα, του αξέχαστου Κ. Βιδάλη, έφυγε κι αυτός διαπαιδαγωγημένος στο καμίνι των λαϊκών αγώνων.

Τα στοιχεία του αγωνιστή - μαχητή δημοσιογράφου, που πάλεψε πάντα με το μέρος των εργαζομένων, του ακούραστου ρεπόρτερ, του δημοσιογράφου, που δεν τσιγκουνεύτηκε δυνάμεις και το ενδιαφέρον του για τα συμφέροντα του δημοσιογραφικού κόσμου, υπογράμμισαν τόσο ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Γκλαβάς,όσο και ο Νίκος Καραντηνός,πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιστασιακών Δημοσιογράφων και μέλος του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, μιλώντας μπροστά στο φέρετρο του Σπ. Μαρκαντώνη. Τον ύστατο χαιρετισμό από μέρους των συναδέλφων του δημοσιογράφων της εφημερίδας "Ναυτεμπορική", όπου εργαζόταν τα τελευταία χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας ο Σπ. Μαρκαντώνης, απηύθυνε ο Κίμων Στεριώτης.

Στην οικογένεια του Σπύρου Μαρκαντώνη απέστειλαν συλλυπητήρια τηλεγραφήματα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,και ο επίτιμος Πρόεδρος του Κόμματος, Χαρίλαος Φλωράκης,ενώ τη βαθιά θλίψη για το χαμό του Σπύρου Μαρκαντώνη εκφράζουν η διεύθυνση και το προσωπικό του "Ρ". Εκτός των άλλων τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του νεκρού εξέφρασαν και εκπρόσωποι της κουβανικής πρεσβείας στην Αθήνα - ο Σπύρος Μαρκαντώνης ήταν δραστήριο μέλος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, φίλος του ηρωικού λαού της Κούβας. Υπενθυμίζεται ότι ο Σπ. Μαρκαντώνης στη δημοσιογραφική του καριέρα είχε και μια συνέντευξη με τον Κουβανό ηγέτη, Φιντέλ Κάστρο, που δημοσιεύτηκε στο "Ρ". Καλό κατευόδιο, συναγωνιστή Σπύρο Μαρκαντώνη. Θα σε θυμόμαστε σαν μαχητή μέχρι το τέλος της ζωής σου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ