Τρίτη 24 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η "Χρυσή Μπάλα" στον Ζάμερ

Ο αρχηγός της εθνικής Γερμανίας αναδείχτηκε κορυφαίος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής για το 1996

Ο Γερμανός Ματίας Ζάμερ ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και από χτες είναι ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης, κερδίζοντας το βραβείο της ΟΥΕΦΑ, τη "Χρυσή Μπάλα". Ο Ζάμερ κέρδισε την προτίμηση των δημοσιογράφων που ψηφίζουν για την ανάδειξη του καλύτερου παίκτη με μόλις τρεις ψήφους διαφορά από τον δεύτερο, Ρονάλτο, που ήταν και το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Ο Γερμανός παίκτης συγκέντρωσε την προτίμηση 144 ψηφοφόρων έναντι 141 που προτίμησαν τον άσο της Μπαρτσελόνα. Ο Ζάμερ ήταν ο αρχηγός και κορυφαίος παίκτης της εθνικής Γερμανίας που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης στην Αγγλία.

"Πίστευα ότι θα είμαι μέσα στην πρώτη πεντάδα, αλλά δεν μπορούσα να το σκεφθώ ότι θα έπαιρνα και την πρώτη θέση" δήλωσε περιχαρής ο Ζάμερ αμέσως μετά από την εκλογή του. Ο 29χρονος Ζάμερ αγωνίζεται στην Μπορούσια του Ντόρτμουντ και είναι 23 φορές διεθνής με τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας.

Μετά τον Ζάμερ και τον Ρονάλντο στην τρίτη θέση ήταν ο Αγγλος επιθετικός της Νιούκαστλ, Αλαν Σίρερ και ακολούθησαν ο Ιταλός παίκτης της Γιουβέντους, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ενώ στην πέμπτη θέση ήταν ο έτερος, Γερμανός Γιούργκε Κλίνσμαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ