Σάββατο 28 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Παραδέχονται τη σχέση μαφίας - κράτους

ΑΓΚΥΡΑ. -

Στην τελευταία εξέλιξη του σκανδάλου σύνδεσης οργανωμένου εγκλήματος και πολιτικής το οποίο συντάραξε την Τουρκία το 1996, ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας παραδέχτηκε χτες ότι το κράτος χρησιμοποιούσε τον Αμπντουλάχ Τσατλί και άλλους γνωστούς εγκληματίες για να εκτελούν "βρώμικες δουλιές του" τόσο εντός όσο και εκτός της Τουρκίας.

  • Οι ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης της Αγκυρας μετά τα τελευταία εντυπωσιακά ανοίγματα της τουρκικής διπλωματίας στις σχέσεις τόσο με ισλαμικές χώρες όσο και με εχθρούς της Ουάσιγκτον, κάλεσαν τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Φεχίμ Αντάκ να συμμετάσχει σε διμερείς συνομιλίες.
  • Τουρκική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατήγγειλε χτες ότι οι δυνάμεις ασφαλείας απείλησαν να ισοπεδώσουν μια κουρδική πόλη και να σφαγιάσουν όλους της τους κατοίκους, αν 100 από αυτούς δεν εντάσσονταν στον πόλεμο κατά των αντικαθεστωτικών ομογενών τους. Αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν ότι το θέμα πήρε αδικαιολόγητα διαστάσεις, αλλά η Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέμεινε ότι "αν δε δέχονταν οι κάτοικοι, οι δυνάμεις ασφαλείας θα σκότωναν τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ