Σάββατο 28 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Με υποσχέσεις "για ανάπτυξη της Τράπεζας στην κατεύθυνση πολλαπλών τραπεζικών δραστηριοτήτων που έχει, ήδη, αρχίσει και θα συνεχιστεί", ανέλαβε χτες τα καθήκοντά του ο νέος διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Χρήστος Παπαθανασίου. Ο νέος διοικητής - που ανέλαβε με τους δύο υποδιοικητές Θανάση Παπαγεωργίου και Δημήτρη Σαντιξή - αφού σημείωσε "την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η ΑΤΕ καθώς δε λειτουργεί πια ως κρατικό μονοπώλιο αλλά με μορφή ΑΕ και είναι εκτεθειμένη στον ανταγωνισμό... " τόνισε ότι θα προωθήσει τη "ριζική αναδιοργάνωση, εκσυγχρονισμό και προσαρμογή των οργανωτικών - διοικητικών και λειτουργικών δομών της Τράπεζας στις νέες συνθήκες ανταγωνισμού". Οσον αφορά, ειδικότερα, τον αγροτικό τομέα, ο νέος διοικητής περιορίστηκε να διακηρύξει πως "η Αγροτική Τράπεζα σε συνεργασία με την πολιτεία πρέπει και μπορεί με την παρέμβασή της να συμβάλει στην αποφυγή εκρηκτικών εξελίξεων... " ενόψει της κρίσιμης μεταβατικής περιόδου προσαρμογής στις οικονομίες των χωρών της ΕΕ και στη διεθνή οικονομία, γενικότερα.

ΝΟΜΟΙ: Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος 2446,με τον οποίο ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τα τουριστικά λεωφορεία. Με τον ίδιο νόμο ορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις για την επέκταση του θεσμού των προγραμματικών συμφωνιών σε όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα,θέματα σχετικά με τις βιομηχανικές περιοχές της ΕΤΒΑ, της μετάταξης των εργαζομένων από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ (σ. σ. Ναυπηγεία Ελευσίνας) σε κρατικές υπηρεσίες κλπ.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ: Τις έντονες διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών για το πολύ υψηλό κόστος των πιστωτικών καρτών, εξέφρασε με ψήφισμά της προς την υπουργό Ανάπτυξης η Ευρωπαϊκή Ενωση Επιχειρήσεων και Επιχειρηματιών, που εκπροσωπεί 250 γνωστές ελληνικές και διεθνείς επιχειρήσεις. Στην καταγγελία επισημαίνονται μερικές από τις συνέπειες της διατήρησης του "πλαστικού χρήματος" σε υψηλά επίπεδα κόστους, όπως η υπέρμετρη επιβάρυνση των προϊόντων που συντηρεί τον πληθωρισμό, η άνοδος του κόστους ζωής, η μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και η αντίστοιχη μείωση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων. Η κατάσταση αυτή, όπως επισημαίνεται, εκτός των άλλων, οδήγησε και οδηγεί σε κλείσιμο χιλιάδες μεγάλες, μεσαίες και μικρές γνωστές βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις και στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Η Ενωση ζητά να υπάρξει παρέμβαση από την υπουργό Ανάπτυξης και την Τράπεζα της Ελλάδος (ως εποπτεύουσα αρχή) προς τις τράπεζες και τις εταιρίες που εκδίδουν πιστωτικές κάρτες και να τις ελέγξουν για το υπερβολικά υψηλό κόστος που επιβάλλουν στο καταναλωτικό κοινό, κυρίως στα χαμηλά εισοδήματα που αγοράζουν με δόσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ