Σάββατο 28 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Θα συνεχίσει να ρυπαίνει

Σε σκάνδαλο εξελίσσεται, τελικά, η υπόθεση του παράνομου και επικίνδυνου εργοστασίου "Γιαννούλη", το οποίο, παρά τις αντιδράσεις των φορέων του Ηρακλείου, θα συνεχίσει να λειτουργεί με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας!

Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο "Γιαννούλη", που λειτουργεί κοντά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ΠΕΠΑΓΝΗ, στη θέση Ξηροκαμάρα, στερείται άδειας λειτουργίας τα τελευταία δέκα χρόνια.

Απόφαση του νομάρχη Γιάννη Γαριφαλάκη,την οποία συνυπέγραψαν όλοι οι μαζικοί φορείς του νομού πλην του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, ήταν, το εργοστάσιο να κλείσει μέσα στο Νοέμβρη. Στη συνέχεια, όμως, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Καμπέλης,με προσωπικές του ενέργειες, που σχολιάστηκαν αρνητικά, πέτυχε την αναστολή της απόφασης αυτής για ένα μήνα, χωρίς και πάλι να εκτελεστεί η απόφαση του κλεισίματος. Ακολούθησαν προσφυγές των ιδιοκτητών του εργοστασίου στο ΣτΕ και τώρα η δικαίωσή τους, που προκαλεί νέες, δικαιολογημένες αντιδράσεις στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, η απόφαση αυτή του ΣτΕ δεν αναφέρει ημερομηνίες λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου. Επιτρέπει, δηλαδή, την επ' αόριστον λειτουργία του, σαν να πρόκειται για μια νόμιμη και μη ρυπογόνα επιχείρηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ