Τρίτη 31 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χωρίς επίδομα ανεργίας

Αγνωστο είναι πότε θα πάρουν το επίδομα ανεργίας οι 150 εποχιακοί άνεργοι της Πάτμου

"Μαύρες" γιορτές, χωρίς δραχμή στην τσέπη περνούν οι 150 εποχιακοί άνεργοι του ακριτικού νησιού Πάτμου, που μέχρι στιγμής, δεν τους έχει καταβληθεί το επίδομα ανεργίας, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα το πότε θα το πάρουν. Στο νησί και παρά τα επανειλημμένα αιτήματα των εργαζομένων, δεν υπάρχει γραφείο του ΟΑΕΔ και η καταβολή των επιδομάτων ανεργίας γίνεται από το τοπικό κατάστημα του ΙΚΑ. Ωστόσο, αυτό έκλεισε από τις 20 Δεκέμβρη, με άγνωστη ημερομηνία επαναλειτουργίας...

Την έντονη διαμαρτυρία της, για τη μη καταβολή του επιδόματος στους 150 ανέργους, αλλά και για την εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί στο νησί, εκφράζει με ανακοίνωσή της, η ΚΟΒ Πάτμου του ΚΚΕ.

Οπως σημειώνει: "Η Πάτμος αν και είναι ένα μικρό ακριτικό νησί, κατατάσσεται στους πρωτοπόρους σε ό,τι αφορά τις φοροδοτικές υποχρεώσεις της. Σε ό,τι αφορά δε τις υποχρεώσεις και τις παροχές του κράτους προς το νησί, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις".

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι "στον τομέα της υγείας, το Κέντρο Υγείας Πάτμου είναι μόνο στα χαρτιά, ενώ τα ελικόπτερα παντός καιρού, όνειρα και υποσχέσεις μιας δεκαετίας". Στις συγκοινωνίες, ειδικά το χειμώνα, η κατάσταση είναι τραγική και τα έργα υποδομής μηδαμινά έως ανύπαρκτα. Τέλος, επισημαίνει πως μόνο με αντίσταση και αντεπίθεση σε αυτές τις πολιτικές είναι δυνατόν να δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ