Τρίτη 31 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Λαογέννητο έργο"

Δήλωση της Πέπης Δαράκη

Η Πέπη Δαράκη για τη διάκρισή της μας είπε:

"Με συγκίνηση δέχτηκα τη διάκρισή μου από την Ακαδημία Αθηνών. Η ενέργεια της Ακαδημίας σημαίνει ότι τα μηνύματα που έστειλα με όλο το έργο μου βρήκαν ανταπόκριση. Και είναι αυτό που ιδιαίτερα με ικανοποιεί.

Κάθε βιβλίο μάς βοηθά να επικοινωνούμε με τους συνανθρώπους μας. Επικοινωνία, που σημαίνει εκ βαθέων εξομολόγηση για ό,τι μας πονά και μας καίει, για προβλήματα που απασχολούν έντονα το λαό και τους εργαζόμενους. Σκοπός του ανθρώπου δεν είναι μόνο η επιβίωση, ούτε ένας αγώνας που να τερματίζεται μόλις εξασφαλιστούν τα απαραίτητα - εργασία, διατροφή, στέγαση, στοιχειώδης παιδεία, που απλώς σε απαλλάσσει από τη ρετσινιά του αγράμματου.

Ο άνθρωπος έχει υψηλότερο προορισμό: Να ζει ζωή μεστή από υψηλά και όμορφα νοήματα, που φορείς τους είναι τα πανανθρώπινα ιδανικά της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ειρήνης, της αγάπης. Μόνο με την επικράτησή τους θα ανατείλει η ελπίδα να στηθούν δικαιότερες κοινωνίες, όπου θα συμβιούν αρμονικά όλοι οι πολίτες και απελευθερωμένα θα δημιουργούν ο καθένας ανάλογα με τις ικανότητες και τα ταλέντα του. Μόνο μέσα σε τέτοια συλλογική, λαϊκή, δημιουργική δράση υπάρχει η ελπίδα και η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένας καινούριος πολιτισμός, γνήσιος και αληθινός, που θα είναι η συνισταμένη των ονείρων όλων των ανθρώπων.

Με το έργο μου προσπάθησα να πω ότι ο κόσμος τούτος χρειάζεται αλλαγή. Δε γεννιούνται οράματα και όνειρα, όταν την ανθρώπινη φύση την καταδυναστεύουν και την ορίζουν πρωτόγονα ένστικτα, ακαλλιέργητος νους, ναρκωμένα αισθήματα, η δίψα του πλούτου και της κυριαρχίας επάνω στους συνανθρώπους μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ