Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Απεργούν και διαδηλώνουν

Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία καλεί η ΑΔΕΔΥ. Συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. μπροστά στα γραφεία της

Απεργούν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι όλης της χώρας, αντιδρώντας στο νέο μισθολόγιο εξοντωτικής λιτότητας και μηδενικών αυξήσεων της κυβέρνησης και απαιτώντας πραγματικές αυξήσεις. Οι απεργοί της Αθήνας θα συγκεντρωθούν στις 10.30 το πρωί μπροστά στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση, με διάφορους παρασκηνιακούς τρόπους, προσπαθεί να υπονομεύσει την απεργία. Ετσι ενώ θα έπρεπε από την περασμένη βδομάδα να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο μισθολογίου με το σύνολο των ρυθμίσεων, δεν το έχει πράξει. Και αυτό όχι τυχαία, μιας και την ίδια στιγμή μοιράζει υποσχέσεις σε διάφορους κλάδους για "ειδική" μεταχείριση, για κάποια επιδόματα που ...θα δοθούν με υπουργικές αποφάσεις εκ των υστέρων. Στην επιχείρηση υπονόμευσης της απεργίας, φαίνεται πως έχει βρει συνεργάτες... Στην κατεύθυνση αυτή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες ανέστειλε χτες την προγραμματισμένη, για σήμερα και αύριο, 48ωρη απεργία, γιατί, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, "εκτίμησε τις απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας"! Κατά τ' άλλα, συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ...

Με ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει σαν αρνητική τη στάση της κυβέρνησης να μην παρουσιάσει την ολοκληρωμένη της πρόταση, αλλά και γιατί οι βασικές αρχές του μισθολογίου βρίσκονται σε πλήρη διάσταση με τις θέσεις της. Καλεί τους δημόσιους υπάλληλους "να δώσουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση με τη συμμετοχή τους στην απεργία και τη συγκέντρωση". Τέλος, επισημαίνει πως αμέσως μετά την απεργία θα συγκληθούν τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, με εισήγηση για παραπέρα αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν με αποφάσεις τους η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Κάλεσμα στους συνταξιούχους, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση και να παλέψουν "για να σταματήσει ο κατήφορος μισθών και συντάξεων", απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων.Στη συγκέντρωση καλεί, επίσης, και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθηνών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων,με ανακοίνωσή της, εκφράζει "τη συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων, τα οποία είναι και δικά μας αιτήματα" και δηλώνει τη συμμετοχή της στην απεργιακή συγκέντρωση.

Την αντίθεσή της στο νέο μισθολόγιο εκφράζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημόσιων Υπαλλήλων.Οι γεωτεχνικοί απήργησαν χτες πανελλαδικά, προβάλλοντας ιδιαίτερα αιτήματα, ενώ σήμερα συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ