Τρίτη 12 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας

Οι οικοδόμοι της Ηλείας διαμαρτύρονται για την κυβερνητική πολιτική

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες το απόγευμα η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας στον περιφερειακό διευθυντή κ. Παπαγεωργίου,για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει για τους εργαζόμενους του κλάδου, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστές εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση στο άρθρο 26 του νόμου για τους νέους αγρότες που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και με το οποίο η κυβέρνηση μειώνει κατά 50% τις ελάχιστες υποχρεωτικά καταβλητέες ασφαλιστικές εισφορές σε οικοδομικοτεχνικά έργα στις αγροτικές περιοχές.

Επισήμαναν ακόμα ότι οι οικοδόμοι της Ηλείας θα δεχτούν μεγάλο πλήγμα στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, λόγω του ότι η περιοχή είναι κυρίως αγροτική. Επίσης καταδίκασαν τις αλλεπάλληλες δηλώσεις υπουργού και υφυπουργού Εργασίας, σύμφωνα με τις οποίες στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η κατάργηση ή η περικοπή του χειμερινού επιδόματος των οικοδόμων, αλλά και των εργαζομένων στον τουρισμό και στις αγροτικές εργασίες.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου Π. Σταθάς τόνισε ότι οι οικοδόμοι θα προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ανατροπή αυτών των αντεργατικών μέτρων και σχεδίων, με πρώτο βήμα τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας το αμέσως επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ