Κυριακή 1 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καφέ... παγίδα

Ημέρες γιορτινές, το φαγητό το ποτό το γλέντι δίνουν και παίρνουν. Το σώμα και το πνεύμα κουράζονται αλλά η οδήγηση είναι σχεδόν πάντα αναγκαστική. Εναν καφέ λοιπόν και ξεκίνημα σωστό; Οχι.

Ο καφές έχει πολλές φορές ευεργετικά αποτελέσματα ή έτσι πιστεύουν όσοι τον πίνουν. Η αλήθεια είναι ότι η καφεφινη διεγείρει το νευρικό μας σύστημα, διέγερση που δεν έχει πάντα θετικά αποτελέσματα. Ο οδηγός βρίσκεται σε κατάσταση τεχνητής ευφορίας, η οποία όμως έχει χρόνο λήξεως, ο οποίος είναι άγνωστος. Οι θετικές επιδράσεις ίσως κρατήσουν για 2 ή 3 ώρες. Ομως θα σας εγκαταλείψουν απότομα, αφήνοντάς σας περισσότερο κουρασμένο και ανήμπορο απ' ό,τι πριν. Από την υπερδιέγερση και τα τεντωμένα αντανακλαστικά θα περάσετε σε κατάσταση υπνηλίας, η οποία αποτελεί το χειρότερο σύμβουλο για τον οδηγό.

Δυσάρεστες είναι οι συνέπειες και για όσους πίνουν καφέ για να ξεπεράσουν τη μέθη. Η καφεφινη όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το αλκοόλ αλλά αντίθετα επιταχύνει τη δράση του αφού βοηθά την εισαγωγή του στο αίμα.

Για τους φανατικούς του καφέ, τέλος, η μέρα του ταξιδιού δεν είναι η καλύτερη για να τον κόψουν. Τα άτομα που είναι συνηθισμένα στον καφέ, έχουν πονοκεφάλους αν δεν πιουν. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι πρέπει να περάσετε στην υπερκατανάλωση αφού τότε οι πόνοι στο στομάχι, τα νεύρα και οι ταχυπαλμίες θα σας συντροφεύουν και ίσως όχι μόνο κατά τη διαδρομή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ