Κυριακή 1 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τζέιμς Γούλσεϊ

Ο νέος χρόνος θα βρει τον Τζέιμς Γούλσεϊ στη θέση του παραιτημένου ή του απολυμένου. Δε θα βρίσκεται πια στη θέση του διοικητή της CIA, η οποία, όπως έσπευσαν να μας ενημερώσουν μερικά ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, "είναι η πιο ισχυρή μυστική υπηρεσία του κόσμου".

Ισχυρή ή όχι, η "υπηρεσία" και, μέσω αυτής, ο διοικητής της κατηγορήθηκαν ότι δεν είδαν έγκαιρα την "υπόθεση Εϊμς". Από την άλλη μεριά, δε λείπουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η πραγματική αιτία της παραίτησης Γούλσεϊ δεν ήταν ο Εϊμς, αλλά μια υπόκωφη σύγκρουση κορυφών στην Ουάσιγκτον για λόγους που ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί.

Είναι έτσι; Δύσκολο να το πει κανείς με βεβαιότητα. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι, τελευταία, τα ατυχήματα γύρω από το Λευκό Οίκο έχουν πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις, για να μη μιλήσουμε και για την έγκριση της αγωγής ενάντια στον Πρόεδρο Κλίντον για σεξουαλική παρενόχληση εδώ και 15 χρόνια. Και, φυσικά, η πικρή πείρα έχει διδάξει στους παρατηρητές να προσέχουν όλες τις συμπτώσεις που εμφανίζονται σε περιόδους αλλαγών στη CIA.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ