Παρασκευή 21 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φωτογραφίας «Στάσεις και απόψεις»

Τις όψεις της ελληνικής φωτογραφίας, έτσι όπως αυτές διαμορφώθηκαν τόσο από φωτογράφους της παλαιότερης γενιάς, όσο και από εκείνους της νεότερης, φιλοδοξεί να ανιχνεύσει φέτος, το Φωτογραφικό Κέντρο Σκοπέλου. «Στάσεις και απόψεις για την ελληνική φωτογραφία» είναι ο γενικός τίτλος των εκθέσεων και καλύπτει δύο περιόδους φωτογραφικής δημιουργίας: την περίοδο που ακολούθησε τον πόλεμο και τη σύγχρονη εποχή. Από αύριο και έως τις 10 Σεπτέμβρη, θα παρουσιαστούν οι εκθέσεις: «Αφήνοντας τα χρόνια του πολέμου (1940 - 1960)», «Περιοχές» και «Κοινότητες».

Οπως ανέφερε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου, Βαγγέλης Ιωακειμίδης: «Η φετινή χρονιά είναι μεταβατική, προοίμιο μιας φιλόδοξης κίνησης. Εκπαίδευση, καλλιτεχνική δημιουργία και φεστιβάλ θα είναι οι συνιστώσες της δράσης του Κέντρου, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Η πρώτη έκθεση, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη και την Εθνική Πινακοθήκη. Περιλαμβάνει φωτογραφίες, μοναδικές για το λυρισμό και τον ανθρωπισμό τους, των: Β. Παπαϊωάννου, Δ. Χαρισιάδη, Μ. Χρουσάκη, Θ. Τσαγκρή, Ι. Ζημέρη και Κ. Μπαλάφα (βίντεο). Στην έκθεση «Περιοχές» παρουσιάζονται έργα των: Λ. Νάσσιου, Ν. Μάρκου, Ν. Ντάνεμπεργκ, Σ. Καλαφάτη, Π. Κοκκινιά, Λ. Ναλμπαντίδου, Κ. Κολοκυθά, Π. Πετρίδη, Ε. Παλαιολόγου, ενώ στις «Κοινότητες» εκτίθενται φωτογραφίες των: Δ. Λαζαρίδου, Σ. Στάβερη, Β. Νάτσιουλα, Γ. Μαραπά, Π. Αλκίδη, Ν. Γιακουμάκη, Δ. Ρόκου, Σ. Χριστοδουλίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ