Παρασκευή 20 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Κυβερνητική αβεβαιότητα

ΡΩΜΗ. -

Το μέλλον της κυβέρνησης του εντολοδόχου πρωθυπουργού της Ιταλίας Λαμπέρτο Ντίνι είναι ακόμα αβέβαιο μιας και ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών δεν είναι ακόμα σαφής αν θα υποστηρίξει την κυβέρνηση τεχνοκρατών, ενώ ο Μπερλουσκόνι υποστηρίζει πως υπάρχουν ακόμα χρονικά περιθώρια επίτευξης πολιτικής συμφωνίας.

Ο Ντίνι, παρότι ζήτησε την υποστήριξη του κεντροδεξιού συνασπισμού Φίνι - Μπερλουσκόνι, στην κυβέρνηση του οποίου υπήρξε υπουργός Οικονομικών, εν τούτοις κινδυνεύει ιδιαίτερα απ' αυτόν. Ο Φίνι και ο Μπερλουσκόνι δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την κυβέρνηση Ντίνι, όχι μόνο διότι δε συμπεριέλαβε ορισμένους υπουργούς που είχαν προτείνει στη νέα κυβέρνηση, αλλά και γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Οσκαρ Λουίτζι Σκάλφαρο αθέτησε, όπως υποστηρίζουν, την υπόσχεση που είχε δώσει για πρόωρες εκλογές.

Ομως, λίγο αργότερα, ο τέως πρωθυπουργός της χώρας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν ακόμα χρονικά περιθώρια επίτευξης πολιτικής συμφωνίας αν προσδιοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

Ιδιαίτερα, η νεοφασιστική "Εθνική Συμμαχία" υποστηρίζει ότι αν, τελικά, η κυβέρνηση Ντίνι δε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και πέσει, τότε θα πρέπει να παραιτηθεί και ο Σκάλφαρο που τη δημιούργησε.

Παρ' όλα αυτά, την πεποίθηση ότι η κυβέρνησή του θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης εξέφρασε ο Ντίνι, ενώ τόνισε ότι αναμένει την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου στην κυβέρνησή του "στις αρχές της επομένης βδομάδας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ