Παρασκευή 20 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Εκβιάζει, μηνύει και προκαλεί ο Μπολτσής!

Τη σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής, ζητάνε με ερώτησή τους στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ, και δεσμεύσεις από την κυβέρνηση ότι δε θα επιτρέψει να είναι ο ΟΕΚ ξέφραγο αμπέλι

Θα υποχωρήσει η κυβέρνηση στους νέους εκβιασμούς του μεγαλοεργολάβου Μπολτσή ή θα δώσει ένα τέλος, με μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι των κερδοσκόπων και των πολιτικών τους φίλων, αλλά Οργανισμός του εργάτη;

Το ερώτημα θέτουν προς τον υπουργό Εργασίας, με ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος,Δ. Κουμπούρης και Ορ. Κολοζώφ,καθώς ο μεγαλοεργολάβος κλιμακώνει τους εκβιασμούς του και με μήνυσή του κατά του ΟΕΚ ζητά ή την αγορά των 670 διαμερισμάτων του ή χρηματική αποζημίωση δισεκατομμυρίων. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητάνε τη σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής και αναφέρουν συγκεκριμένα: "Αποθρασυμένος και στηριζόμενος στα λάθη και τις σκοπιμότητες, στους χειρισμούς και στην οικογενειοκρατία της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, ο μεγαλοεργολάβος Μπολτσής, προκαλεί για μια ακόμα φορά το κοινό αίσθημα, κάθε τίμια συνείδηση. Δε φτάνει που ταλαιπώρησε για μεγάλο χρονικό διάστημα τον Οργανισμό, τώρα ζητάει και τα ρέστα! Κατέθεσε μήνυση κατά του ΟΕΚ και όλων των στελεχών που αποτελούν τη διοίκηση του Οργανισμού. Επιχειρεί, δηλαδή, να μετατρέψει τους κατηγόρους σε κατηγορούμενους και μέσα από διαδικασίες ηθικά διάτρητες, οικονομικά σκανδαλώδεις, να πάρει χρήματα του ΟΕΚ, χρήματα του ίδιου του εργάτη.Αν κάτι τέτοιο πετύχει, ο ΟΕΚ θα δεχτεί ένα νέο πλήγμα, ενώ μπορεί και πρέπει να προσφέρει σημαντικότατο έργο".

Ετσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση και για να σταματήσουν τα όποια αρνητικά σχόλια σε βάρος και της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν ότι είναι σκόπιμο, η ίδια η κυβέρνηση να προτείνει τη συγκρότηση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής.Κάτι ανάλογο έγινε και παλιότερα, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά - όπως εκτιμούν οι βουλευτές του ΚΚΕ - η έρευνα δεν ολοκληρώθηκε.

Να σημειωθεί ότι προχτές, παρέμβαση για το ίδιο θέμα έκαναν οι 10 σύμβουλοι της ΕΣΑΚ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, οι οποίοι ζήτησαν από τη Συνομοσπονδία να πάρει υπεύθυνη και αποφασιστική θέση απέναντι στο πρόβλημα Μπολτσή, δηλώνοντας την απόφασή της να μην επιτρέψει την επιχειρούμενη ολοκλήρωση του σκανδάλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ