Τετάρτη 25 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Θεσσαλονίκη τραγουδάει για τη διάσωση του αρχείου του ΚΚΕ

Σήμερα στις 8 το βράδυ στο Παλαί Ντε Σπορ η συναυλία του Μ. Θεοδωράκη

Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού της πόλης, γεμίζει με αισιοδοξία την Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης για την επιτυχία της συναυλίας, που θα γίνει σήμερα στις 8 μ.μ. στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο (Παλαί Ντε Σπορ), για τη διάσωση του ιστορικού αρχείου του Κόμματος.

Τα ονόματα του Μίκη Θεοδωράκη,της Μαρίας Φαραντούρη,του Μανώλη Μητσιά,του Βασίλη Λέκκα,του Κώστα Παπαδόπουλου,του Λάκη Καρνέζη,της Μπέττυς Βαλάση,του Παναγιώτη Καραδημήτρη και του Δημήτρη Νικολούδη,επιβεβαιώνουν την άποψη ότι η αποψινή συναυλία θα αποτελέσει μια σημαντική παρέμβαση στην πολιτιστική ζωή της πόλης.

Η τιμή της πρόσκλησης για την αποψινή συναυλία είναι 2.500 δραχμές και 1.000 δραχμές για τους μαθητές και φοιτητές. Προσκλήσεις προπωλούνται στα κιόσκια Τσιμισκή και Αριστοτέλους,στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και στα παρακάτω βιβλιοπωλεία: "Σύγχρονη Εποχή" (Εγνατία και Μενελάου 3), "Ραγιάς" (Ερμού 44), "Ιανός" (Αριστοτέλους 7), "Μπαρμπουνάκης" (Αριστοτέλους 4 - 6), "Λέσχη του Βιβλίου" (Καλαποθάκη 13). Οι εργαζόμενοι μπορούν να προμηθευτούν προσκλήσεις και από την Εργατική Εστία.

Ολα τα μηνύματα που φτάνουν από τις Κομματικές και Κνίτικες Οργανώσεις, από τα περίπτερα, τα βιβλιοπωλεία, αλλά και από τους φορείς που έχουν πάρει προσκλήσεις για να τις διαθέσουν στους εργαζόμενους, δείχνουν ότι απόψε το Παλαί Ντε Σπορ θα γεμίσει ασφυκτικά. Αποδεικνύουν ότι η διάσωση του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ είναι υπόθεση όλων των πολιτών, της νεολαίας, ολόκληρου του λαού και κύρια των εργαζομένων.

Η Εργατική Εστία Θεσσαλονίκης έχει πάρει 2.000 προσκλήσεις, το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης 400 προσκλήσεις, ο Δήμος Θεσσαλονίκης 80 προσκλήσεις και 160 η Γεωργική Σχολή. Στα περίπτερα που λειτουργούν στην Αριστοτέλους και στη Διεθνή Εκθεση, καθημερινά σχηματίζονται ουρές από νέους, μαθητές και φοιτητές, που πολλές φορές προμηθεύονται την πρόσκληση των 2.500 δραχμών αντί αυτής των 1.000, προκειμένου να συνεισφέρουν οικονομικά στην προσπάθεια διάσωσης του αρχείου του Κόμματος. Πρέπει να σημειωθεί και η προσφορά πολλών τοπικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, που μεταδίδουν δωρεάν το διαφημιστικό μήνυμα για τη συναυλία, συμβάλλοντας έτσι στην ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ