- Με άδεια χέρια έφυγε χτες η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ από το γραφείο του υπουργού Προεδρίας Γ. Ποττάκη,μετά από συνάντηση μιας ώρας περίπου. Ο υπουργός άκουσε τις θέσεις και προτάσεις των συνδικαλιστών... - 1995-01-25 00:00:00.0"/> - Με άδεια χέρια έφυγε χτες η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ από το γραφείο του υπουργού Προεδρίας Γ. Ποττάκη,μετά από συνάντηση μιας ώρας περίπου. Ο υπουργός άκουσε τις θέσεις και προτάσεις των συνδικαλιστών... - 1995-01-25 00:00:00.0" /> Συναίνεση ζητά, και, ο Γ. Ποττάκης | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Συναίνεση ζητά, και, ο Γ. Ποττάκης
  • Με άδεια χέρια και μεγαλύτερη σύγχυση αποχώρησε από τη χτεσινή συνάντηση με τον υπουργό Προεδρίας η ΑΔΕΔΥ
  • "Ηξεις αφήξεις" για τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων

Με άδεια χέρια έφυγε χτες η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ από το γραφείο του υπουργού Προεδρίας Γ. Ποττάκη,μετά από συνάντηση μιας ώρας περίπου.

Ο υπουργός άκουσε τις θέσεις και προτάσεις των συνδικαλιστών για τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά απέφυγε να δεσμευτεί για οτιδήποτε, ακόμα και να τοποθετηθεί για συγκεκριμένα προβλήματα.

Αυτό δεν τον εμπόδισε αργότερα να τονίσει στους δημοσιογράφους την αναγκαιότητα αυτών των συναντήσεων. Προκειμένου να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνειών, έσπευσε να προσδιορίσει και το χαρακτήρα του διαλόγου με το συνδικαλιστικό κίνημα, ο οποίος δεν προορίζεται "να λύνει διαφορές, αλλά να συμβάλλει στην κατανόηση και τη συναίνεση", προφανώς των κυβερνητικών επιλογών.

Στην πρώτη συνάντηση όμως του υπουργού Προεδρίας με την ΑΔΕΔΥ δόθηκαν και τα πρώτα δείγματα γραφής του διαλόγου "αλά Ποττάκη".

Ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ απέφυγε να πάρει σαφή θέση για το θέμα της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, παραπέμποντας σε παλιότερη... συνέντευξή του στα "Νέα", αργότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, προκάλεσε σύγχυση, αφήνοντας ουσιαστικά το θέμα ανοιχτό. Με την ΑΔΕΔΥ συζητήσαμε θέματα αρχών και θα εξετάσουμε ένα προς ένα όλα τα θέματα, απάντησε όταν ρωτήθηκε για τη θέση του υπουργείου για το θέμα της μονιμότητας. Μετά από τη σύγχυση που προκλήθηκε και ύστερα από απαίτηση των δημοσιογράφων για διευκρινίσεις, ο Γ. Ποττάκης επανήλθε διαβεβαιώνοντας ότι "το υπουργείο δε σκέπτεται άρση της μονιμότητας".

Επίσης ο υπουργός Προεδρίας έσπευσε να συμφωνήσει με την εξαγγελία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας για νέο σύστημα αμοιβών στο δημόσιο και πριμ παραγωγικότητας.Δεν έχω αντίρρηση για το πριμ παραγωγικότητας, εφόσον προχωρήσει από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, είπε. Οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ όμως κατήγγειλαν ότι δε γνωρίζουν τίποτα για τα σχέδια του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και έχουν αποκλειστεί από κάθε συζήτηση.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γ. Κουτσούκος δήλωσε ότι έγινε μια αναλυτική ενημέρωση του υπουργού για τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για τη δημόσια διοίκηση, οι οποίες αποσκοπούν, μέσα από εκσυγχρονιστικές τομές και τον εκδημοκρατισμό της, στην εξασφάλιση της λειτουργικής ανεξαρτησίας της. Σήμερα ο υπουργός Προεδρίας αναμένεται να ανακοινώσει τον τελικό αριθμό των υπαλλήλων που θα διοριστούν στο δημόσιο με το γραπτό διαγωνισμό στις 7 και 8 Απρίλη. Μέχρι τελευταία στιγμή ο αριθμός των διοριστέων υπαλλήλωναποτελούσε αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των υπουργών. Το βέβαιο είναι πάντως ότι για τον καθορισμό του αριθμού μόνο οι πραγματικές ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών δεν παίρνονται υπόψη, αφού δεν υπάρχει αξιόπιστο όργανο να τις προσδιορίσει.

Π. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ