Τετάρτη 25 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζωντανή συζήτηση για τα προβλήματα της Ροδόπης

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Θεωνά στο νομό

ΚΟΜΟΤΗΝΗ (ανταπόκριση).-

Ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Θεωνά στο Νομό Ροδόπης. Οι επαφές και συζητήσεις που είχε ο Γ. Θεωνάς τού έδωσαν τη δυνατότητα να αποκτήσει μια, όσο το δυνατό, καλύτερη εικόνα για τα προβλήματα του νομού και των εργαζομένων.

Το συμπέρασμα που βγήκε ήταν πως υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης που οφείλονται:

1. Στην ποιότητα του εδάφους, όπου μπορούν να αναπτυχθούν δυναμικές καλλιέργειες (π. χ. βαμβάκι, καπνός), στη γεωγραφική θέση του νομού, που επιτρέπει και διευκολύνει το εμπόριο και τις εξαγωγές αγροτικών προίόντων και προϊόντων της περιοχής.

2. Η ανάπτυξη της Ροδόπης θα διευκόλυνε την προώθηση αρμονικών σχέσεων μεταξύ των χριστιανών και μουσουλμάνων και θα έμπαινε εμπόδιο στα ύποπτα σχέδια και τα επικίνδυνα παιχνίδια των κάθε λογής σοβινιστών και εθνικιστών.

3. Το ασφυκτικό πλαίσιο του "Μάαστριχτ" και γενικότερα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι γενικότεροι προσανατολισμοί υποταγής στους "μεγάλους" όλων των κυβερνήσεων, η πολιτική που ακολουθήθηκε απέναντι στη μειονότητα δεν επέτρεψαν και δεν επιτρέπουν ακόμα να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες.

4. Ενα από τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής είναι αυτό των 4.500 παλιννοστούντων Ποντίων που βρίσκονται στο νομό. Η αντιμετώπισή τους από την πολιτεία τούς οδηγεί στην γκετοποίηση και φυσιολογικά ο νομός οδηγείται στο μαρασμό, στην υποβάθμιση και το ρόλο διαμετακομιστικού κέντρου, αφού μόνον ο κεντρικός δρόμος φτιάχνεται.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε και μίλησε με τους εργαζόμενους του ΟΤΕ και της FANCO, το νομάρχη, το δήμαρχο Κομοτηνής, το δήμαρχο Σαππών, τους προέδρους των κοινοτήτων Ιάσμου, Φιλύρας, Αράτου και τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου Ροδόπης, της ΕΑΣ, του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου. Επισκέφτηκε, τέλος, τη μειονότητα και μίλησε σε καφενεία της υπαίθρου και της Κομοτηνής. Ηταν μια πλούσια ζωντανή επαφή που επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά το αναντικατάστατο αυτής της μορφής επικοινωνίας εκλεγμένου με εκλογέα.

Ο Γ. Θεωνάς δεσμεύτηκε να προωθήσει στο Ευρωκοινοβούλιο τα αιτήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους στη διάρκεια των συναντήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ