Κυριακή 1 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο βυθός και τα δάση

"Ο καθρέφτης του βυθού" είναι ένα ωριαίο ντοκιμαντέρ που συγκρίνει τη ζωή πάνω και κάτω από το νερό. Οικολόγοι και επιστήμονες θα εξετάσουν τα ύψη των παγόβουνων και τα φυτά που επιβιώνουν εκεί. Οι ειδικοί θα επισκεφτούν δάση εξωτικά και μακρινά, φτιαγμένα από μαύρους κοραλλιογενείς υφάλους. Και θα σκεφτούν ότι μέσα στα φιορδ και πάνω δάση των βουνών υπάρχει ένας καθρέφτης, ο καθρέφτης του βυθού. Ενα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με εξαιρετικές εικόνες, που θα προβληθεί από την ΕΤ-2 στις 19.00, την Πέμπτη 5 Γενάρη.

  • Ακόμα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με επιστημονικό περιεχόμενο θα προβάλει η ΕΤ-2 την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Θα εξεταστεί η σχέση ανάμεσα στην ανθρώπινη συμπεριφορά και τις λειτουργίες του εγκεφάλου μέσα στις 6 ημίωρες εκπομπές της μικρής αυτής σειράς, που είναι γερμανικής παραγωγής και τη σκηνοθέτησε ο Χορστ Γκούντερ Κοχ. Θα δούμε πως για τον άνθρωπο ο εγκέφαλος είναι ένα όργανο με ειδικό ρόλο, ιδιαίτερα συναρπαστικό, γιατί ελπίζει ότι κατανοώντας τον μπορεί να καταλάβει ποιος είναι ποιος. Αλλά και οι ασθένειες του εγκεφάλου θα φανούν και τα αίτια που τις προκαλούν και πώς μπορούμε, αν μπορούμε φυσικά, να τις αποφύγουμε.

Παραμύθια της

Βεατρίκης Πότερ

Τα παραμύθια με ήρωες ζωάκια της Βεατρίκης Πότερ ζωντανεύουν σε μπαλέτο με μεταμφιεσμένους χορευτές του περίφημου "Ρόαγιαλ Μπαλέ". Η Βεατρίκη κάθεται μόνη στο σκοτεινό δωμάτιο, στο μεγάλο βικτοριανό της σπίτι και βλέπει τα ζωάκια να ζωντανεύουν και να σκορπούν τη χαρά και τη δροσιά. Ο θεατής θα απολαύσει τις περιπέτειες του κακού ποντικού, αλλά και τη σωτηρία της πάπιας από τα επικίνδυνα νύχια της αλεπούς. Από την ΕΤ-1 σήμερα, στις 17.40.

Να ζει κανείς;

Το υπέροχο έργο του Σαίξπηρ "Αμλετ",του ξανθού Δανού πρίγκιπα, μπορούν μικροί και μεγάλοι να δουν τη Δευτέρα στην παιδική σειρά της ΕΤ-1 "Ιστορίες του Σαίξπηρ σε κινούμενα σχέδια".Ο Αμλετ καλεί το πνεύμα

του νεκρού βασιλιά πατέρα του και το καλεί να εκδικηθεί το φόνο του, που τον διέπραξε ο ίδιος ο αδελφός του. Μια εξαιρετική παιδική, και όχι μόνο, σειρά. Μην τη χάσετε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ